Megjelent: 12 éve

Korlátoznák a bankárok csúcsfizetését

Miközben dúl a globális pénzügyi válság, omlanak össze a világ legnagyobb bankjai, a bankárok felveszik csúcsfizetésüket. A politikusok törvényileg kívánják korlátozni a sokszor valóban indokolatlanul csillagászati magasságokba szökő bankvezéri jövedelmeket a piacgazdaság szabadságának megsértése nélkül, áll a Világgazdaságban.

Egyre határozottabb elképzelések születnek Washingtonban a pénzintézeti vezetők sokszor több tízmillió dollárt kitevő fizetésének a korlátozására.

Ám erős kételyek is elhangzanak az új szabályozás komolyságát illetően, azért is, mert az azt kezdeményező pénzügyi tárcát vezető Henry Paulson három évvel ezelőtt még 38,8 millió dolláros összjavadalmazásért látta el a Goldman Sachs vezetését.

Miközben a banki menedzsereket még a többi cégvezetőhöz képest is különösen nagy gyanakvás övezi teljesítményük megfoghatatlansága miatt, a Wall Street "titánjai" tovább rontották a megítélésüket, amikor a bűnbánat legkisebb jelét sem mutatták a kialakult helyzet miatt.

A bankvezetői jövedelmek korlátozásának lehetőségét Berlinben is egy külön e célra felállított kormányzati munkacsoport vizsgálja.
Az egyik elképzelés szerint az állami tulajdonban lévő bankok vezetői maximálisan 500 ezer euró javadalmazásban részesülhetnének évente.

Viággazdaság
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter