Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Közmunkások a szabolcsi vízügyi igazgatóságán

Négyszázhúsz közmunkást foglalkoztatott november 30-ig a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - közölte Bodnár Gáspár, a szervezet vezetője.

images

images

Az eredményesen befejeződött, 325 millió forint értékű program költségeihez az igazgatóság 195 millió forint közmunka-támogatást kapott, 130 millió forintot pedig saját forrásból biztosított - mondta az igazgató.

Kiemelte: a hat hónapos időtartamú közmunkán 89 szabolcs-szatmár-beregi település hátrányos helyzetű, munkanélküli lakosai vettek részt, s közöttük 30 százalék volt a roma származásúak aránya.

Bodnár Gáspár tájékoztatása szerint 15 felsőfokú végzettségű munkavállaló is részt vett a programban, ők a fizikai munka mellett irányítási, brigádvezetői és ügyviteli feladatokat is elláttak.
A 420 foglalkoztatott 90 százaléka segédmunkás volt, ők havonta 69.000 forint munkabért kaptak, valamint 5.520 forint munkaruha, közlekedési és szerszám-használati költségtérítést. A középfokú végzettséggel rendelkezők munkabére 86.300, míg a diplomásoké 115.000 forint volt havonta.

A közmunkások közül 221-en részt vettek a július végi, augusztus eleji árvíz elleni védekezésben is, amikor a sok eső miatt jelentősen megemelkedett a Tisza vízszintje. Összesen csaknem tízezer órát töltöttek a gátak mentén. Emellett több mint 8.500 órát dolgoztak a védelmi műtárgyak, zsilipek, átereszek, partvédő létesítmények karbantartásán. Gondozták továbbá közel 800 hektáros területen az ártéri erdőket, s 42 hektár új erdőt is telepítettek. Cserje irtást 71 hektáron végeztek a folyók mentén, míg a belvíz-elvezető csatornáknál 900 hektárnyi területet kaszáltak le, illetve eltávolítottak azokból több mint 2.200 köbméter iszapot.

A foglalkoztatottak közül 63-an képzésen is részt vehettek, gát- és csatornaőri, valamint vízügyi létesítmény-fenntartói tanfolyamot végeztek.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk