Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Külső karbantartók lettek rosszul a TEVA debreceni gyárában

Nem gyógyszergyári alkalmazottak, hanem külső karbantartók lettek rosszul pénteken a debreceni TEVA gyógyszergyárban. A két férfit nitrogénmérgezés miatt szállították kórházba, egyiküket előzőleg újra kellett éleszteni, az ő állapota súlyos.

Kovács Károly, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője péntek este azt közölte az MTI-vel: egy tartályba leereszkedett karbantartó munkás, majd az utána ment másik férfi lett rosszul, harmadik társuk hívott segítséget.

A két embert tűzoltók hozták ki a tartályból. Az idősebbik, 55 éves férfit újra kellett éleszteni, 30 éves társa könnyű sérülést szenvedett - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy egyik férfi sem a gyógyszergyár dolgozója, mindketten külső karbantartóként dolgoztak az üzem területén.

Kovács Károly elmondta, hogy a rendőrség az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított eljárást. Nagy István, a mentőszolgálat regionális mentésvezetője az MTI-nek azt mondta, hogy a két férfit nitrogénmérgezés miatt szállították kórházba. Az 55 éves férfi súlyos állapotban van, őt a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma belklinikájának intenzív osztályán ápolják.

A TEVA Gyógyszergyár Zrt. az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a súlyos mérgezést szenvedett karbantartó állapota stabil, a másik férfi már elhagyhatta a kórházat.

Az eset kapcsán környezeti kár nem keletkezett. A baleset okainak és a felelősségnek a megállapítására a cég vizsgálatot indított - olvasható a gyógyszergyár közleményében.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter