Lebuktak a milliárdos adócsalók "/>
Megjelent: 10 éve

Lebuktak a milliárdos adócsalók

Két, különösen nagy értékű adócsalást derítettek fel a Vám- és Pénzügyőrség Közép-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatalának nyomozói - közölték a szervezet vezetői székesfehérvári sajtótájékoztatójukon.

Az egyik eset egy országokon - Magyarország mellett Ausztrián, Lengyelországon és Szlovákián - átívelő, különösen nagy értékű adócsalás volt, melynek során az érintett cégek 2007-től kezdve napjainkig mintegy 5 milliárd forint értékben ruházati termékeket importáltak Törökországból az EU területére - mondta Pálla József pénzügyőr ezredes, parancsnok.

Az importált termékek után nem fizettek általános forgalmi adót, melynek mértéke az elsődleges adatok alapján egymilliárd forint.

A másik esetben két budapesti székhelyű, számítástechnikai termékek importálásával, forgalmazásával foglalkozó gazdasági társaság között közel 1,5 milliárd forint értékű számítástechnikai eszközértékesítés történt még 2007-ben. Az árut értékesítő gazdasági társaság semmilyen bevallást nem tett, ebben az esetben csak a meg nem fizetett áfa 300 millió forintot tesz ki - hangzott el.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter