Lendvai: először a munkaügyben lépnénk "/>
Megjelent: 14 éve

Lendvai: először a munkaügyben lépnénk

Az idei büdzsé tartalmazza azokat a költségeket, amelyekből az MSZP választási győzelem esetén meg tudja valósítani 2006-ra tervezett lépéseit – hangsúlyozta a szocialista párt parlamenti frakcióvezetője hétfőn az InfoRádiónak adott nyilatkozatában.

A munkahelyteremtésre, a nyugdíjkorrekció folytatására, az állami apparátus húszszázalékos csökkentésére tervezett intézkedések egyike sem rúgja fel az idei költségvetést – mondta Lendvai Ildikó az Aréna című műsorban, amelyet délután rögzítettek, és felvételről sugároztak.

A szocialista politikus kiemelte: a parlament által már megalkotott kerettörvények 2007-re is tartalmazzák a várható költségeket, ami a nyugdíjkorrekció esetében 30-40 milliárd, a munkahelyteremtés tekintetében pedig húszmilliárd forint.

Lendvai Ildikó kitért arra: ha az MSZP kormányon marad, első intézkedései egyikeként megteremti a jogszabályi hátterét annak, hogy a munkaerőpiac veszteseit, azaz az ötven éven felülieket, valamint a gyesről visszatérő kismamákat alkalmazó munkaadók jelentős járulékfizetési kedvezményt, hátrányos helyzetű régióban akár teljes járulékelengedést kapjanak. Emlékeztetett arra, hogy a pályakezdők elhelyezkedését segítő Start-kártyát már bevezették.

Negyedével emelnék az átlagbéreket

Mint elhangzott, a szocialisták a jelenlegi gazdasági növekedési szint fenntartásával négy év alatt 25 százalékos átlagbéremelést akarnak elérni, és differenciáltan tovább kívánják emelni a minimálbért. „Négy év alatt újabb húsz százalékkal emelkedhet a családi pótlék, az ingyenes étkezés pedig az általános iskola felső tagozatába járó rászoruló gyermekekre is kiterjed" – mondta az MSZP frakcióvezetője.

Lendvai Ildikó szerint a kistérségi összefogás lehetőségeit tovább kell bővíteni, megjegyezte, az összefogáson alapuló rendszer kötelezővé tétele kétharmados többséget igényel a parlamentben. Kedvező jelnek nevezte Orbán Viktor Fidesz-elnök közelmúltban tett kijelentését, amely szerint az önkormányzati rendszer nem maradhat a jelenlegi formájában.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót letesztelek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk

A magyar dolgozók többségének alig maradt szabadsága a járvány miatt

Egy felmérés szerint a dolgozók 14 százaléka semmilyen nyaralást nem tervez a nyárra. Teljes cikk

A cél a gazdaságvédelem és a munkahelyek megőrzése - ismertették a 2021-es költségvetést

A kormány létrehozta az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alapot, háromszori emelést kapnak a nyugdíjasok. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek