Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Lezárul a "Dolgozva tanulj" projekt

Az MKIK tájékoztatása szerint a projekt keretében 700 tanulónak szerveztek 60 órás továbbképzést, 3000 gyakorlati oktató mesterképzését és vizsgáztatását biztosították, 10 ezer embert tájékoztattak a gyakornoki programról, és további 500 mentort is bevontak a program megvalósításába.

Az országos szintű kiemelt projektet 23 konzorciumi partner bevonásával bonyolította az MKIK. A közleményben emlékeztetnek: a program célja az volt, hogy biztosítsa a szakképzés gyakorlati részéhez szükséges jól képzett oktatókat, ezáltal növelje a gyakorlati oktatás színvonalát, és elősegítse a végzett tanulók elhelyezkedését, pályán maradását.

Az MKIK szerint az európai uniós támogatás segítségével három fő területen javították a duális képzésen belül a gyakorlati oktatás feltételeit. Mintegy 700-an szereztek pedagógiai, pszichológiai, jogi-, szakmódszertani és tanügy-igazgatási ismereteket. A 60 órás módszertani képzésben olyan gazdálkodó szervezetek oktatói vehettek részt, amelyeknél az iskolai rendszerű szakképzésben együttműködési megállapodás és/vagy tanulószerződés keretében gyakorlati oktatás zajlik. Csaknem 3000 gyakorlati oktatót segítettek hozzá a mestercím megszerzéséhez 29 szakmában, így szakoktatói feladatok ellátására is képesek lettek.

A program harmadik kiemelkedő területe a gyakornoki programban tanulószerződés keretében részt vevő tanulókkal foglalkozó mentorok számára nyújtott szakmai szolgáltatás és módszertani segítség. A területi kamaráknál kialakított tanácsadói hálózat elősegítette a pályakezdő szakemberek szakmai ismereteinek elmélyítését és az önálló, kreatív munkavégzés elsajátítását - olvasható a közleményben.

Az MKIK szerint a "Dolgozva tanulj" projektnek köszönhetően a részt vevő vállalkozások, szakemberek eleget tehettek a tanulófoglalkoztatással kapcsolatos törvényi kötelezettségeiknek, illetve alkalmassá váltak az új jogszabályoknak megfelelő tanuló-foglalkoztatásra.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter