Megjelent: 11 éve

Ma még pótolhatók a jelentkezési hiányok

Az újév első munkanapjáig, azaz január 5-éig van lehetőségük a még hiányzó dokumentumaikat pótolni azoknak, akik a februárban induló képzésekre az úgynevezett keresztféléves felvételi eljárásban jelentkeztek a felsőoktatásba - közölte az Országos Felsőoktatási Információs Központ.

images

images

A jelentkezőknek ugyancsak január 5-éig van lehetőségük adataikat megváltoztatni, korrigálni és - egy alkalommal - a jelentkezési sorrendjükön módosítani. A jelentkező módosíthatja a személyes adatait, ha azok helytelenül szerepelnek, vagy időközben megváltoztak, de változtathat a szakok sorrendjén is. A felvételi szabályok értelmében a sorrendmódosításra csak egyszer van lehetőség. Ilyenkor csak a korábban megjelölt szakok sorrendjét lehet variálni, újat megjelölni nem lehet. A módosítási kérelmek benyújthatók a jelentkező által aláírt kérelemben postai úton, személyesen az Educatio Kht. ügyfélszolgálatán, illetve elektronikusan az e-felvételi keretében. Az ügyintézéshez segítséget nyújtanak a www.felvi.hu Kérvénytárában található kérelemminták is.

2008. december közepétől a jelentkezők a felvi.hu honlapon - előzetes regisztrációt követően - az e-felvételiben már ellenőrizhetik a felvételi nyilvántartásban szereplő adataikat, a benyújtott dokumentumaik feldolgozottságát, használhatják az ügyintézési funkciókat. A regisztrációs levelek - amit minden felvételiző megkap függetlenül attól, hogy elektronikus úton vagy papíron adta be a jelentkezését - ugyancsak december közepén kerültek postázásra. A ponthatárok megállapítása és az eredmények kihirdetése január 15-én történik. A besorolási döntésről az Oktatási Hivatal írásban értesíti a jelentkezőket.

A jelentkező az általa kért elbírálási sorrend alapján az első olyan helyre nyer felvételt, ahol elérte a megállapított ponthatárt. Nem vehető fel felsőoktatási intézménybe az a pályázó, aki nem rendelkezik a képzéshez szükséges végzettséggel, nem éri el a megállapított ponthatárt vagy a jogszabályi minimumban meghatározott pontszámot, ami alap-, illetve egységes, osztatlan képzésben - az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal együtt, de a más jogcímet adható többletpontok nélkül számítva - 160 pont, felsőfokú szakképzésben pedig 140 pont. A felvételről és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról szóló levelet az érintett felsőoktatási intézménytől kapják meg a felvételt nyert jelentkezők.

Edupress.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter