Megjelent: 5 éve

Magas intelligenciára utaló jelek

images

images

1) A többgyermekes családokban általában a legidősebb gyerek lesz a legintelligensebb felnőttként.

2) Aki 4-6 évesen részesült valamilyen rendszeres zenei oktatásban, az átlagosnál jobb verbális intelligenciája lesz, ez már egy hónapnyi zenetanulás után kimutatható.

3) Amikor 20 ezer 18-21 éves fiatalt vizsgáltak, kiderült, hogy átlagosan 7-tel nagyobb az IQ-juk azoknak, akik nem dohányoznak.

4) Egy 2006-os francia kutatás szerint több mint 10 százalékkal nagyobb a szókincsük azoknak, akik nem túlsúlyosak.

5)A balkezesek általában intelligensebbek és kreatívabbak, mint az átlagemberek.

6) Egy tavalyi vizsgálat szerint ugyanez mondható el azokról, akik macskát tartanak.

7) Az iskolázottabbak jobban teljesítenek a kognitív teszteken.

7+1) Egy 2012-es kutatás szerint az átlagosnál magasabb gyermekkori IQ-val rendelkezők felnőttként hajlamosabbak lesznek a káros szenvedélyekre, különösen a kábítószerek használatára.

Hvg.hu/Business Insider
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter