Megjelent: 9 éve

Magyar szakember lett a HP regionális üzleti operációs igazgatója

A HP Magyarország eddigi pénzügyi igazgatója, Varga Krisztina 2014 februárjától regionális üzleti operációs igazgatóként folytatja pályafutását. Az cég közleménye szerint az új vezető 10 országért felel majd.

Regionális szintű üzleti koordinációs szerepkörrel bízták meg Varga Krisztinát, a HP Magyarország pénzügyi igazgatóját: 2014 februárjától a dél- és kelet-európai térségben illetékes regionális üzleti operációs igazgatóként folytatja munkáját. Magyarországon kívül Románia, Szerbia, Szlovénia, Macedónia, Horvátország, Montenegró, Bulgária, Málta és Moldávia tartozik majd hozzá.

A szakember 2002-ben kezdte pályáját nagyvállalati banki oldalon, és már 2004-ben a HP-nál dolgozott regionális vezető hitelelemzőként. Ezt követően, 2006-ban lett a vállalati pénzügyek vezetője, majd 2010 februárjától a HP magyarországi leányvállalatainak pénzügyi igazgatója. Ez idő alatt új cégstruktúrát alakított ki és számos vállalati összeolvadást bonyolított le, melyek közül a legnagyobb az EDS integrációja volt.

„Izgalmas volt a HP életében az utóbbi időszak, és nagyon örülök, hogy lényeges változások bevezetésében játszhattam szerepet” – mondta Varga Krisztina a kinevezéséről. „Az új szerepkör is nagyon közel áll hozzám, mert az elmúlt tíz évben mindig arra törekedtem, hogy az üzleti tudásomat is hasznosítsam a pénzügyi feladatok elvégzése során. A jó pénzügyi szakembert ugyanis pontosan ez különbözteti meg más pályatársaitól.”

Varga Krisztina
Varga Krisztina új feladatai közé fog tartozni az országos üzleti tervek és kapcsolódó folyamatok kidolgozásának koordinálása, valamint más kulcsterületek irányítása.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy Krisztinát választották ki erre a fontos pozícióra. Kinevezése ugyanis elismerése annak, hogy a HP Magyarországnál meglevő tudás és tapasztalat regionális szinten is versenyképes. Mindig nagyon fontos eleme volt Krisztina munkájának, hogy aktívan és tudatosan segítette az üzleti céljaink elérését, és hozzájárult a döntéshozatalhoz is. Eddigi sikereinkben tehát meghatározó szerepet játszott, és biztos vagyok abban, hogy regionális vezetőként további sikereket fog elérni” – mondta Gonda Gábor, a HP Magyarország vezérigazgatója.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek