Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 éve

Magyarország lépésről lépésre

Milyen tippeket adna egy hazánkba érkező külföldi kollégájának, ha hasznos tanácsokat kérne öntől Budapesttel kapcsolatban? Fontos Önnek, hogy tudják külföldi kollégái, mire kell figyelni, ha szórakozni mennek este? Van ötlete arra, honnan nyílik a világ legszélesebb panoráma kilátása? Milyen legenda fűződik Anonymus tollához, vagy van-e nyelve a Lánchíd oroszlánjának? Ezekre a kérdésekre is választ ad az Expat-Center új kiadványa, mely a tartósan Magyarországra érkező külföldiek életét teszi könnyebbé és varázsolja színesebbé.

Step by step Hungary a címe annak az angol nyelvű ingyenes tájékoztatónak, amelyet hiánypótló céllal adott ki az Expat-Center annak érdekében, hogy az ide települő külföldi kollégák beilleszkedését hasznos tanácsokkal segítse, és színes városi legendákon keresztül is felfedezhesse Budapestet. A relokációs cég szakértelme és az ügyfelekkel fönnálló napi kapcsolata során felmerült elvárások alapján állította össze a kiadványt, amely nemcsak a beilleszkedéshez elengedhetetlen relokációs kérdésekre nyújt válaszokat, hanem a szabadidő élménydús eltöltésére is tippeket kínál.

"Az áttelepülési procedúra során a nemzetközi vállalatcsoportok HR-es kollégái gyakran kérdezték, hogy létezik-e olyan hasznos tanácsokat és érdekességeket tartalmazó tájékoztató, amivel az újonnan érkező expatot fogadhatjuk" - foglalja össze Cziczárdi Györgyi, az Expat-Center Kft. ügyvezetője a kiadvány hátterét. "A piaci rést felismerve az elmúlt több mint tíz év során összegyűjtött igények alapján csokorba gyűjtöttük azokat a fontos tanácsokat és tippeket, amelyek egy expat itteni életét nagyban megkönnyíthetik már a költözés kezdetétől". A hatezer példányban megjelenő füzet az Expat-Center ügyfelei, valamint a Magyarországon működő multinacionális vállalatok külföldi munkavállalói számára lesz elérhető."

A leggyakoribb témák (pl. engedélyek, lakhatás) mellett az Expat-Center kiadványából az érdeklődők tájékozódhatnak a magyar egészségügyi rendszerről, az itteni oktatásról, a telefon-és internet szolgáltatásokról, vagy az autózási-parkolási lehetőségekről is.

A kollégák mindennapi élete ugyanakkor nemcsak az iroda falai közé korlátozódik, ezért a Step by step Hungarya szórakozási lehetőségek és a szabadidős tevékenységek legszínesebb palettáját mutatja be az ínyenc ízlést is kiszolgáló éttermektől kezdve a híres termálfürdőkön át a környéken található látnivalókig. A fővárossal kapcsolatban felsorolt tények elárulják, miben rekordtartó Budapest, az összegyűjtött legendák pedig egy olyan hangulatot teremtenek a város felfedezéséhez, mely felejthetetlen élménnyé varázsolja a városnézést.
www.expatcenter.hu
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hasít a diákmunka egész évben

Egyre jellemzőbb, hogy a diákok már nem csak nyáron, hanem év közben is folyamatosan munkát vállalnak összeegyeztetve az órarendjükkel, ezzel is... Teljes cikk

Láthatatlan Csapatépítés… ahol az érzékeitek vezetnek

Programot, ötletet kerestek csapatotok erősítésére? Szeretnétek, ha az együtt töltött idő igazán különleges élmény lenne, valami, ami több mint... Teljes cikk

Nem akarom elküldeni, de mostanában nagyon nehéz a kollégával. Mit tegyek?

Minden vezető ismeri azt a helyzetet, amikor valamelyik kollégája valahogy megváltozik, látszik, hogy nem érzi jól magát. Amikor megkérdezi tőle,... Teljes cikk