Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

"Magyarország szigorú bevándorláspolitikában érdekelt"

Magyarország egy rendkívül szigorú, a gazdasági bevándorlást megakadályozó új szabályrendszer létrehozásában érdekelt - mondta a kormányszóvivő a migrációról nyilatkozva kedden újságíróknak.

images

images

Kovács Zoltán a bevándorlás kérdéséről szólva hangsúlyozta, hogy egy több mint tíz éve legitim vitáról van szó, amelyben a kormányzó erők felelőssége, hogy a tartalmas, szókimondó párbeszédet gúzsba kötő kereteket átlépve a valóságról, a megoldandó problémákról beszéljenek.

A szóvivő közölte, Magyarország mindig is következetes álláspontot képviselt a bevándorláspolitikával kapcsolatban: nem támogatta azokat a lépéseket, amelyek külső bevándorlással próbálták megoldani például a demográfiai problémákat. Emlékeztetett, hogy az első Orbán-kormány családvédelmi programokkal, az elmúlt négy évben pedig például a külhoni magyarságot érintő lépésekkel is igyekezett a kabinet megválaszolni ezeket a kérdéseket. Kovács Zoltán szerint az Európai Unió lépéskényszerben van a bevándorlás kezelésével kapcsolatban.

Kijelentette: Magyarország egy rendkívül szigorú, a gazdasági migrációt megakadályozó új szabályozórendszer létrehozásában érdekelt.

Kérdésre arról is beszélt, hogy az elmúlt években jelentősen, tízszeresére emelkedett a Magyarországra érkező, illetve az országon keresztülmenő menekültek száma, és a kisebb részük a politikai menekült.

A kormányszóvivő igennel válaszolt arra, hogy mindenkit gazdasági bevándorlónak tekintenek-e, aki nem politikai menekült.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap - a terrorizmus elleni párizsi menet után - egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter