Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 hónapja

Majdnem négyszer annyit keres egy berlini rendőr, mint egy magyar

Németországban a legrosszabbul fizetett, pályakezdő rendőrök csaknem négyszer annyit keresnek, mint a legrosszabbul fizetett magyar kollégáik – írja a penzcentrum.hu.

Berlinben a legrosszabbul kereső rendőrök átszámítva havi bruttó 699 ezer forintot visznek haza, és ez még csak kezdőfizetés. A penzcentrum.hu az Orange by Handesblatt portál összegzésére hivatkozva azt írja, Németországban az Észak-Rajna-Vesztfáliában a legmagasabb a rendőrök bére, szám szerint évi bruttó 31146 euró, átszámítva havi 845 ezer forint.

A kimutatás szerint ehhez még hozzá kell számolni a vasárnapi és az éjszakai pótlékokat is, ami további 97-130 ezer forint pluszt jelent. Magyarországon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) szerint 2016-ban 188.035 forint volt egy rendőr átlagos keresete.

Januárban sok rendőr a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalon tette közzé a banki átutalásról szóló SMS-ét. A banki tájékoztatók szerint volt olyan rendőr, aki 150 ezer forintot tehetett zsebre hó végén, egy 8 év szolgálati idővel rendelkező járőrvezetőnek pedig 413.000 Ft volt a legnagyobb fizetése.

Penzcentrum.hu
Follow hrportal_hu on Twitter