Megjelent: 9 éve

"Meddig lesz még magyar munkahely?"

Meg kell állítani a kormányzat gazdasági ámokfutását, mert a nemzetközi beruházók elriasztásával lassan nem lesz miről vitatkoznunk, hiszen elfogynak a munkahelyek - fogalmazott Herczog Edit az MSZP munkás és foglalkoztatáspolitikai tagozatainak közös rendezvényén.

images

"A munkavállalók jogait egyoldalúan csorbító kétharmados törvényhozási gépezettel szemben kizárólag akkor várhatunk segítséget Európából, ha a hatályos uniós joganyaggal szembeni kirívó jogsértés történik. Sajnos a foglalkoztatáspolitika nem tartozik az EU közös politikái közé, így például a munkaidőre vonatkozó ajánlások sem kötelező erejűek, mint ahogy a 20 évig kiválóan működő háromoldalú érdekvédelmi egyeztetési rendszer kormányzati szétbombázása sem feltétlenül az európai napirend része" - fogalmazott Herczog Edit az MSZP Munkás és Érdekvédelmi Tagozata valamint a Munkaügyi és Foglalkoztatáspolitikai Tagozata konferenciáján.

Kétségtelen azonban, hogy mind a Bizottság, mind az EP illetékes fórumain fel kell hívni erre az európai döntéshozók figyelmét - tette hozzá. (Szakszervezetek a Nemzetközi Munkaügyi Hivatal (ILO) segítségét kérték, hogy véleményezze az új munkatörvénykönyv tervezetét. Más szervezetek pedig szeptember 29-től sztrájkokat terveznek.)

Egyértelműen kijelenthető, állítja Herczog, hogy az Európai Unió intézményeinek demokratikus keretei között a szociális párbeszéd megkerülhetetlen.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter