Megalakult az IVSZ új Tanácsadó Testülete"/>
Megjelent: 13 éve

Megalakult az IVSZ új Tanácsadó Testülete

A jövőben Tanácsadói Testület segíti az Informatikai Vállalkozások Szövetségének munkáját. A testületben 22 kiemelkedő cégvezető vesz részt, akiket az idén májusban megválasztott új elnökség kért fel.

2007. július 10-én első alkalommal ült össze az IVSZ Tanácsadói Testülete, amelynek többek közt olyan személyek a tagjai, mint Beck György, Vityi Péter, Bojár Gábor, vagy akár Kürti Sándor.

"Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének célja, hogy az újonnan felállt Tanácsadó Testület is a tagság kormányzati szintű képviseletét erősítse, illetve aktuális piaci trendekről tájékoztassa a kormányzatot, így biztosítva azt, hogy az IKT szektort érintő döntéseket a legszélesebb körű egyeztetés előzze meg" - mondta Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke.

Az első ülés témája - az IKT szektor jövőjét leginkább befolyásoló szakterületek közül válogatva - a pályázati források, a klaszterek, az informatikai szakképzés és a felsőoktatás problematikájának átvizsgálása volt. A találkozón Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos (NFÜ), Dr. Péceli Gábor dékán (BME, Villamosmérnöki és Informatikai Kar) és Dr. Székely Judit foglalkoztatási és képzési szakállamtitkár (SZMM) tartott vitaindító előadást a testület és a szövetség elnökségének számára.

A Testület a 2007. évi közgyűlés szervezeti reformjának köszönhetően jött létre, ahol megfogalmazták az "executive" tanácsadói testület felállításának szükségességét. A Tanácsadó Testület tagjai társadalmi szerepvállalásként végzik munkájukat az IVSZ számára, s évente 3-4 alkalommal ülnek össze, hogy a szövetség elnökségével közösen vitassák meg az IKT szektort érintő kulcsfontosságú kérdéseket. Mandátumuk egy évre szól.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek