Megjelent: 11 éve

Mégsem épít gyárat a Canon

A Canon bejelentette, hogy elhalasztja az idén júliusban Higashi Sonogi-gun városban alapított Nagasaki Canon Inc. építésének és üzembe helyezésének időpontját. A válság miatt ugyanis nincs szükség több kamerára. A dolgozók kiképzése ettől függetlenül megtörténik, értesült a Népszabadság.

images

images

Óriási és ultramodern gyárat épített volna a Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata, méghozzá Japánban. A Higashi Sonogi-gun városban alapított Nagasaki Canon Inc. építésének és üzembe helyezésének időpontját júliusról határozatlan időre eltolták.

A vállalat maximum egy-két éves csúszással számol, amit ugyan hivatalosan nem kommentáltak, de erre enged következtetni, hogy bejelentették: a döntés nincs hatással azon dolgozókra, akik már megkapták állásajánlatukat és munkába állásuk tervezett időpontja 2009. január.

Egyszersmind a 2009. áprilisában érkező végzős középiskolásokra sem. Az új alkalmazottak képzés kapnak az Canon Oita üzemében, majd az új Canon Nagasaki telephely üzembe helyezését követően állnak munkába.

A digitális kamerák iránti igény 2000. óta folyamatosan és gyorsan emelkedett, így a kereslet várható növekedése miatt döntött a Canon a termelési kapacitás növelése mellett, a gyárban mind digitális tükörreflexes (SLR) mind kompakt kamerák készültek volna.

A gyártás 2009 decemberében kezdődhetett volna a Kyushu-ban található Oita Canon Inc. vállalattal együttműködésben.

A cég közleménye szerint: az utóbbi időben azonban az egyesült államokbeli pénzügyi nagyvállalatok csődjének következtében kialakult globális gazdasági válság miatt a digitális kamerák iránti kereslet az eredeti tervekhez képest jelentősen visszaesett, amely szükségessé tette a korábbi gyártási tervek átgondolását.

Népszabadság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Lidl Magyarország is emeli a béreket 2020-ban

A Lidl Magyarország 7,3 milliárd forintot fordít az idén béremelésre - írják közleményükben. Teljes cikk

Kiemelten fontos a Mátrai Erőmű dolgozóinak megtartása

Bizottság létrehozását kezdeményezi a Mátrai Erőmű átalakításával kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az ügyben... Teljes cikk

Visszavásárolják az alapítók a Prohuman lengyel tulajdonrészét

A lengyel Work Service és a Prohuman magyar alapítói - akik eddig is vezették a céget - tavaly megállapodást kötöttek a Prohuman lengyel kézben... Teljes cikk