Megjelent: 11 éve

Megszorítás: miken spórolna a magyar?

Itthon egyre többen támogatják a megszorításokat. Az egészségügyi ellátáson viszont nem spórolnának az emberek. A legtöbben az egyházi és alapítványi támogatásokat fognák vissza, s az állami intézmények fenntartására is kevesebbet költenének, írja a Népszabadság.

images

Az egészségügyi ellátást óvnák a megszorításoktól leginkább az emberek a Marketing Centrum márciusi adatfelvétele szerint. A megkérdezett ezer ember nagy többsége nem tartotta elfogadhatónak azt sem, ha az árvízvédelemre, a családi pótlékra, az anyasági támogatásokra, a közoktatásra, a távfűtés-, vagy az energiaár-támogatásra kevesebbet költene az állam.

A legtöbben az egyházi és alapítványi támogatásokat fognák vissza, s az állami intézmények fenntartására is kevesebbet költenének. A többség visszafogná a sportra és a honvédelemre fordított összegeket, és másfélszeresére nőtt a kultúrán, a tudományon és az infrastruktúra fejlesztésén spórolók száma.

A kutatás szerint a túlnyomó többség "elvben" támogatja az állami kiadások csökkentését. Gyurcsány Ferenc kormányfő lemondása után a megkérdezettek 73 százaléka tartotta elfogadhatónak a költségek lefaragását.

A 13. havi nyugdíj elvételét tavaly augusztusban még csak az emberek 26 százaléka fogadta volna el, március végére ez az adat 39 százalékra nőtt.

Az elemzés megállapítja: "egyáltalán nem reménytelen a közvéleménnyel értelmes párbeszédbe kezdeni", hiszen ma már csupán a magyarok 7 százaléka ellenzi az állami kiadáscsökkentést.

Népszabadság/Híradó
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter