Megtámogatják a bajba jutott vállalkozásokat "/>
Megjelent: 11 éve

Megtámogatják a bajba jutott vállalkozásokat

A válság miatt bajba jutott cégek megemelt összegű állami támogatást és a korábbinál kedvezményesebb hiteleket kaphatnak, miután a kormány az Európai Bizottság döntése alapján határozott erről a két átmeneti támogatási formáról - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő pénteki online sajtótájékoztatóján.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy az Európai Unióban még tavaly döntöttek úgy, hogy 2010. év végéig átmeneti, különleges szabályok alkalmazását teszik lehetővé a tagállamoknak, hogy a korábbinál szélesebb körben biztosíthassanak támogatást a bajban lévő vállalkozásoknak.

Az Európai Bizottság hat lehetséges támogatási formát jelölt meg, ezeket kizárólag azok a cégek kaphatják meg, amelyek a válság hatásai miatt kerültek nehéz helyzetbe 2008. július 1-jét követően - tette hozzá Budai Bernadett. Elmondta, hogy a hat támogatási formából a Pénzügyminisztérium a támogatást nyújtó szervezetekkel egyeztetve kiválasztott kettőt, amelyek valóban hatékony segítséget jelenthetnek a következő két évben a magyar vállalkozások számára.

Budai Bernadett közölte, hogy a kormány döntése értelmében a két átmeneti támogatási forma a megemelt összegű, az eddigi 200 ezer euró helyett 500 ezer eurós állami támogatás, valamint a kedvezményes egyéni kamatláb alkalmazása a hitelek esetében.

A megemelt állami támogatást a jelenleg is működő programokon keresztül vehetik igénybe a vállalkozások, jellemzően minisztériumi és egyéb állami szervezetek által kiírt pályázatokon. A kedvezményes hitelek esetében a hitelszerződést a kétéves határidőn belül, 2010 december 31-ig meg kell kötni, a kezdeményes kamatláb pedig 2012-ig alkalmazható.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országos Vérellátó Szolgálat: Nem tiltjuk a szájmaszk használatát a dolgozóknak

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye szerint nem tiltották dolgozóiknak a maszk használatát. Teljes cikk

NAV: Erre kell figyelnie annak, aki fizetés nélküli szabadságon van

Közleményt adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fizetés nélküli szabadságon lévő dolgozók számára. Teljes cikk

Így alkalmazkodnak a járvány okozta helyzethez a magyar vállalkozók

Van olyan gyár, ahol a leállás mellett döntöttek, a Pásztói piacon csak 65 éven aluliak árusíthatnak. Teljes cikk