Megjelent: 9 éve

Megújuló szakképzés a Drávától a Balatonig

Uniós pályázati program keretében a Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola Nagyváthy János Középiskolája és Szakiskolájában az új fejlesztésű webgazdasági és gyógypedagógiai képzés mellett korszerűsödik az agrárképzési centrum és továbbra is nagy hangsúlyt kapnak a hátránykompenzációs programok. Idén csaknem 64,3 millió forint értékben új gépeket, berendezéseket kap az intézmény.

Ebből az összegből 25,3 - 26,6 millió forintot fordíthat a gépészet és közlekedés szakirányok fejlesztésére az intézmény, melynek keretében csúcstechnológiával fölszerelt hegesztő tanműhely és autószerelő műhely létesül. Emellett 9,6 millió forintból megújul a dinamikusan fejlődő informatikai szakág, és 2,5 millió forintot fordítanak a faipari műhely gépi berendezéseinek a korszerűsítésére. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A korábban nem látott mértékű szakképzés-fejlesztési pályázati projekt a 2008-ban kidolgozott új szervezeti-szerkezeti alapra épül.

Az 1,2 milliárd forintos fejlesztés elsősorban a gyakorlati képzés feltételeinek a modernizációját jelenti. A pályázat segítségével minden tagintézménybe, így a Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola Nagyváthy János Középiskolája és Szakiskolájába 50-80 millió forint értékben új gépek, berendezések kerülnek majd.

edupress.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A béremelések mellett leépítést is végrehajt a Tesco Magyarországon

Emelkednek a bérek a Tesco-Global Áruházak Zrt.-nél, de közben többtucatnyi dolgozótól válnak meg. Teljes cikk

Nő a szociális szférában dolgozók fizetése

84 ezer állami, önkormányzati, egyházi és civil fenntartású intézményben dolgozónak emelkedik a bére. Teljes cikk

289 ezer forint lesz a legalacsonyabb fizetés a Tescónál

A Tesco az elmúlt két évben több mint 7,3 milliárd forintot fektetett a munkatársak bérének növelésébe. Teljes cikk