Megjelent: 15 éve

Megvan a Zsolnay új vezére

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. közgyűlése Péterné Marosi Katalint választotta meg vezérigazgatónak hétfőn Pécsett tartott rendkívüli ülésén - közölte a vállalat igazgatóságának elnöke sajtótájékoztatón. Varga-Sabján László elmondta: a kinevezésről a tulajdonos pécsi közgyűlés javaslatára döntöttek.

Az új vezető május 1-jétől három éven át töltheti be munkakörét.

Péterné Marosi Katalin terveivel kapcsolatban megjegyezte, hogy legfontosabb feladatának a költséghatékony működtetést, a cég veszteségeinek felszámolását, továbbá a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programra való sikeres felkészülést tartja. Egyelőre azonban csak tájékozódik a cég helyzetéről.

Szavai szerint a társaságnak olyan stratégiára van szüksége, amelynek révén megőrizhető a nagy múltú gyár márkája, értékei, ugyanakkor bekapcsolódna a nagyobb volumenű ipari termelésbe is, biztosítva hosszú távú jövőjét. Ehhez elengedhetetlen a külföldi piacokon való jelenlét, az export erősítése akár a pirogránit, akár más termékek gyártásával, értékesítésével.

Hozzátette, a Zsolnay számára komoly elismerés és lehetőség az ismertségének növelésére az EKF program egyik nagyberuházása, a Zsolnay Kulturális Negyed, amely a gyár területén kap helyet. Ennek érdekében a termelést a gyár keleti csücskébe költöztetik.

Varga-Sabján László úgy vélte: az új vezérigazgató nagyon nehéz örökséget vesz át. Bár a társaság még nem tartotta meg beszámolóját a 2007-es gazdasági évről, az már biztos, hogy üzemi eredményét tekintve 140 millió forint veszteséggel zárt. A hiány az elmúlt három évben 450 millió forint volt, melynek pótlására hiteleket kellett felvenni. Az idei cél a veszteséges termelés megakadályozása és nullszaldó körüli eredmény.
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek