Megjelent: 5 éve

Megvette az orvosokat a társadalom és a politika a hálapénzzel

El kell jutni arra a szintre, hogy minden típusú hálapénz elfogadása és adása bűncselekmény legyen - mondta az MNO-nak dr. Dénes Tamás. A Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint azért nem tudják megfelelően képviselni az érdekeiket, mert a társadalom és a politika gyakorlatilag megvette őket a hálapénzzel.

images

images

- Ha az egészségügyben ez a hálapénzes szoftkorrupt rendszer jó a többségnek, akkor nem lesz változás. Ha nem lesz változás, én személy szerint vállalom a felelősséget, és év végén felajánlom a lemondásom az MRSZ elnökségének, mert vagy rosszul teszem, amit teszek, vagy egészen egyszerűen nincs értelme - jelentette ki a Magyar Nemzetnek dr. Dénes Tamás.

A Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint a munkaerőhiány miatt elméletileg nem garantálható a betegbiztonság. A gyakorlatban egyelőre csak azért működik a rendszer, mert az orvosok és a nővérek kétszer-háromszor több munkával fenntartják azt.

A szövetség rájött, hogy azért nem tudják megfelelően képviselni az érdekeiket, mert a társadalom és a politika gyakorlatilag megvette őket a hálapénzzel, és ezért kicsi az érdekérvényesítő képességük.

- Vissza kell állítani nemcsak az önbecsülésünket, hanem a társadalmi és politikai megbecsültségünket is. El kell indulni a megtisztulás útján - mondta dr. Dénes Tamás. Úgy véli, ehhez elengedhetetlen a bérrendezés.

A szövetség legutóbbi felmérése szerint egy rezidens nettó 275-300 ezer, egy szakorvos 400-500 ezer, egy főorvos pedig 600-700 ezer forintos nettó fizetésért vállalná, hogy itthon marad és hálapénzt sem fogad el.

Magyar Nemzet
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter