Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Melyik tanárt lehet rávenni a sztrájkra?

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága folytatná a tárgyalásokat a kormánnyal, de megtette az előkészületeket a sztrájkra is. Felmérés indult például a tanárok „sztrájkkészségéről”, vagyis arról, kit lehet rávenni a munkabeszüntetésre - írja a Magyar Idők.

Felmérte a pedagógusok sztrájkkészségét a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a megyei szervezeteknek szombatig kell az eredményeket beküldeniük. A Magyar Idők birtokába került dokumentum szerint a települési titkároknak fenntartótól függetlenül listát kellett készíteniük az összes, helyben lévő köznevelési intézményről, és el kellett juttatniuk a felmérés dokumentumait, többek között a Pedagógusok Sztrájkbizottságának követeléseit és az adatlapot is minden iskolába, óvodába.

Az adatlap egy lista, amin fel kell tüntetni az intézmények dolgozóinak a nevét és azt, hogy részt vennének-e egy egynapos vagy akár hosszabb sztrájkban. A szakszervezet tisztviselői­nek ismertetniük kellett a pedagógusokkal a sztrájkban való részvétel feltételeit is. A kiküldött tájékoztatóban az is szerepel, hogy a sztrájkbizottság csak törvényes sztrájkot indít, és felelősséget vállal azért, hogy a munkabeszüntetés a hatályos jogszabályoknak megfelelően történjen.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke szerint a területi munkatársaik azokat az intézményeket is megkeresték, ahol nincs alapszervezetük.

Galló Istvánné közölte: a sztrájkbizottságnak és ezen belül a szakszervezetnek is az az érdeke, hogy minél hamarabb megállapodjanak a kormánnyal, a sztrájkra csak végső eszközként tekintenek.

Magyar Idők
Follow hrportal_hu on Twitter