Megjelent: 14 éve

Miért kell csökkenteni a minisztériumok kiadásait?

Az alábbiakban a www.ezert.hu az új, kormányzati intézkedéseket magyarázó honlap minisztériumi létszámcsökkentő programjának magyarázatát olvashatják.

"A takarékosságot az állam magán kezdi... A központi közigazgatásban 14-ről 11-re a csökkent a minisztériumok száma, és negyedével az ott dolgozók létszáma. Feleannyi államtitkár és főosztályvezető dolgozik a tárcáknál, és a korábbi 750 helyett ma már 300-zal kevesebb az állami gépkocsi. Emellett a minisztériumi háttérintézmények legtöbbje megszűnik vagy átalakul. Radikálisan átalakulnak nemcsak a központi, hanem az országos költségvetési intézmények is. Regionális összevonással, a felesleges intézmények megszüntetésével több mint 12 ezer fővel csökken az itt foglalkoztatottak száma.

Csökkennek a politikusok előjogai, kedvezményei is. Megszűnik a képviselők ingyenes tömegközlekedési támogatása, és mostantól minden költségtérítést csak számla ellenében vehetnek igénybe. A kedvezmények megvonása jegyében a képviselők utazásakor nem jár I. osztályú repülőjegy, csak turistajegy, de csökken a lakhatási támogatás összege is. Csökken a külföldi utazáskor kapható napidíjak köre és összege, és mostantól kötelező számlával igazolni a kiadásokat. Ezután a képviselők kevesebb pénzt kapnak a bizottságokban betöltött posztok után, és szigorúbbá váltak a vagyonnyilatkozatok szabályai is."


Forrás: www.ezert.hu a kormányzati megszorító intézkedéseket magyarázó új honlap
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Folytatódhatnak a bértárgyalások a Magyar Postánál

A bérvita a koronavírus miatt szakadt meg tavasszal, a szakszervezetek elnökeit július 1-jére hívták össze. Teljes cikk

Ennyi pénzt szán a kormány a munkahelyek megőrzésére és teremtésére

A vállalkozások számára 2416 milliárd forintnyi kedvezményes hitel- és tőkeforrást teremtenek. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek