Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Milliárdos program az egy évnél régebben állást keresők segítésére

Komárom-Esztergom megyében önálló kezdeményezésként indítottak egy programot az egy évnél régebben állást keresők segítésére, amelyben 2013-ban és 2014-ben összesen 470 munkanélküli elhelyezkedését támogatták. Idén 45 millió forintot fordítanak erre a célra.

Április végén a gazdaságilag aktív népességen belül 6,3 százalék volt a nyilvántartott álláskeresők aránya, míg egy hónappal korábban 6,7 százalék - ismertette a Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott hétfőn Tatabányán sajtótájékoztatón.

Kancz Csaba elmondta, a kedvező adatokhoz az Ifjúsági garancia program is hozzájárult. A megyében a program indulása óta eltelt két hónapban közel 100 millió forintot kötöttek le a 25 év alattiak foglalkoztatásának javítása érdekében és eddig 70 fiatal pályakezdését segítették.

A kormánymegbízott tájékoztatása szerint a közfoglalkoztatási programok keretében 2376 ember jutott munkához a megyében, közülük közel 1100-at az önkormányzatok alkalmaznak. Négy településen került sor hajléktalanok közfoglalkoztatására, 69 ember élt ezzel a lehetőséggel.

Hajasné Hertelendi Valéria, a kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője elmondta, a megyében önálló kezdeményezésként indítottak egy programot az egy évnél régebben állást keresők segítésére, amelyben 2013-ban és 2014-ben összesen 470 munkanélküli elhelyezkedését támogatták.

Idén 45 millió forintot fordítanak erre a célra és várhatóan 100 embert juttathatnak munkahelyhez. A munkaadók négy hónapig 80 százalékos bérköltség és 100 százalékos útiköltség támogatást kapnak, ezért a munkavállaló kéthónapos továbbfoglalkoztatását kell vállalniuk.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter