Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Milliárdos program az egy évnél régebben állást keresők segítésére

Komárom-Esztergom megyében önálló kezdeményezésként indítottak egy programot az egy évnél régebben állást keresők segítésére, amelyben 2013-ban és 2014-ben összesen 470 munkanélküli elhelyezkedését támogatták. Idén 45 millió forintot fordítanak erre a célra.

Április végén a gazdaságilag aktív népességen belül 6,3 százalék volt a nyilvántartott álláskeresők aránya, míg egy hónappal korábban 6,7 százalék - ismertette a Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott hétfőn Tatabányán sajtótájékoztatón.

Kancz Csaba elmondta, a kedvező adatokhoz az Ifjúsági garancia program is hozzájárult. A megyében a program indulása óta eltelt két hónapban közel 100 millió forintot kötöttek le a 25 év alattiak foglalkoztatásának javítása érdekében és eddig 70 fiatal pályakezdését segítették.

A kormánymegbízott tájékoztatása szerint a közfoglalkoztatási programok keretében 2376 ember jutott munkához a megyében, közülük közel 1100-at az önkormányzatok alkalmaznak. Négy településen került sor hajléktalanok közfoglalkoztatására, 69 ember élt ezzel a lehetőséggel.

Hajasné Hertelendi Valéria, a kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője elmondta, a megyében önálló kezdeményezésként indítottak egy programot az egy évnél régebben állást keresők segítésére, amelyben 2013-ban és 2014-ben összesen 470 munkanélküli elhelyezkedését támogatták.

Idén 45 millió forintot fordítanak erre a célra és várhatóan 100 embert juttathatnak munkahelyhez. A munkaadók négy hónapig 80 százalékos bérköltség és 100 százalékos útiköltség támogatást kapnak, ezért a munkavállaló kéthónapos továbbfoglalkoztatását kell vállalniuk.
  • 2023.01.12Zoom Nyílt Nap - Fenntarthatósági Alapismeretek Képzés Zoom tájékoztató a 2023. február 03-án induló Fenntarthatósági Alapismeretek Képzésről. A csatlakozáshoz szükséges Zoom-linket regisztrációt követően küldjük. Reigsztráció emailben a [email protected] címen. (Hornyai Marietta client partner). Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
További cikkek
Elkezdődött az országos pedagógussztrájk

Csütörtök reggel újabb pedagógussztrájk kezdődött. Számos intézményben ülősztrájkolnak a diákok. Teljes cikk

Adókedvezményt és tarfaemelést követelnek a taxisok

Az Országos Taxis Szövetség elnöke elmondta, a benzinársapka eltörlése miatt nőhetnek a fuvardíjak is. Teljes cikk

Tíznapos lesz az apaszabadság, új szabályok a munkaidő-beosztással kapcsolatban

Több, szabadsággal és munkaidő-beosztással kapcsolatos döntést hozott szerdán az országgyűlés. Teljes cikk