Minden tizedik emberét elküldi a legnagyobb amerikai bank "/>
Megjelent: 9 éve

Minden tizedik emberét elküldi a legnagyobb amerikai bank

A Bank of America (BofA) 2014-ig összesen 30 ezer alkalmazottat kíván elbocsátani - jelentette be hétfőn a 287 ezer embert foglalkoztató bank.

A bejelentés szerint a BofA az intézkedéstől évente 5 milliárd dollár megtakarítást vár. A létszámcsökkentés jelentős részét tényleges elbocsátások helyett úgy kívánják elérni, hogy nem töltik be a megüresedő állásokat.

A múlt héten még arról jelentek meg hírek, hogy a társaság jóval nagyobb mértékben, összesen 40 ezerrel csökkenti az alkalmazottak létszámát. Ugyanakkor a hétfőn bejelentett leépítés után további létszámcsökkentés is következhet, mert a cég egyben arról is tájékoztatott, hogy a működés átvilágítása folytatódik, októberben elkezdődik a második szakasz, a cél pedig az, hogy az átalakítás végére a jelenleginél karcsúbb és hatékonyabb szervezet épüljön ki.

A BofA az utóbbi évtizedekben számos szektortársát vásárolta fel, így a világ legnagyobb bankjává nőtte ki magát, elemzők szerint azonban a cégek egybeolvasztása nem sikerült optimálisan, sok a felesleges bankfiók és a nem kellően integrált rendszer. Csak az Egyesült Államokban 5700 fiókot üzemeltet a bankcsoport - hívják fel a figyelmet elemzők.

A BofA közvetlenül a 2008 őszén kiteljesedett válságot megelőzően szerezte meg a Merrill Lynch befektetési bankot és a Countrywide ingatlanfinanszírozót, ami igen megterhelte, a válság eddigi legnehezebb szakaszát így csak az állam 45 milliárd dolláros tőkeinjekciójával sikerült átvészelnie. A talpra állás azóta sem sikerült, az idei első félévben 7,4 milliárd dollár veszteséget szenvedett el a cég, elsősorban az amerikai ingatlanpiac folytatódó krízise miatt.

A bank nemrégiben vezetőváltásokat jelentette be, valamint azt, hogy struktúrájának egyszerűsítése érdekében szétválasztja a lakossági és az üzleti ágazatát. A BofA-részvények, amelyek január óta 48 százalékot estek, a leépítés hírére 1,8 százalékot emelkedtek.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk

Az elmúlt 20 év legnagyobb elbocsátására készül a Nissan

Dolgozóinak 15 százalékát, több mint 20 ezer alkalmazottját készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor Co. autóipari konszern a csökkenő... Teljes cikk

Építőipari szakemberek ezrei tértek haza külföldről, ötödük maradna is

Mintegy 5 ezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a koronavírus miatt, ötödük maradna is. Ehhez azonban bérfelzárkóztatás, a... Teljes cikk