Megjelent: 8 éve

Mindenkinek jár az állami nyugdíj?

Az origo.hu információja szerint mégis kaphat állami nyugdíjat az a több mint százezer magánpénztári tag, aki nem lépett vissza az állami rendszerbe. A pénztárszövetség nem nyilatkozik, a kormányoldal elérhetetlen - írja a Figyelőnet.

Megszületett egy alkotmánybírósági határozattervezet a magánnyugdíjpénztárak államosításáról szóló törvényről. Az origo.hu információja szerint azok a magánnyugdíjpénztárban maradt tagok is jogosultak lennének az állami nyugdíjra, akiket jelenleg a törvény kirekeszt ebből a körből.

Az Alkotmánybíróság (Ab) határozatterve a törvénynek azt a pontját is megsemmisítené, amely a munkáltatói nyugdíjjárulékot átnevezte nyugdíj-hozzájárulássá. Az Ab kimondaná, hogy az állami teher elnevezése nem írja felül annak tartalmat, vagyis továbbra is nyugdíjjogosultságot ad a nyugdíjkasszába folyó közteher megfizetése, bármi is legyen annak a neve.

A végső határozat tartalmát nagyban befolyásolhatja, hogy azt a tesület jelenlegi összetételében még augusztusban, vagy már az új, kibővített felállásban, szemtemberben fogadják-e el.

Döntés még nem született az ügyben, és sem Stabilitás Pénztárszövetség, sem a Fidesz sajtóosztálya nem nyilatkozott a Figyelőnet megkeresésére, így egyelőre nem tudni, mi a forgatókönyv, ha a testület megsemmisíti a törvényt.


Origo.hu/Fn.hu
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter