Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Mintegy 43 ezer IT-állás üres Németországban

Németországban 43 ezer munkahely vár betöltésre az információ technológia területén - közölte szerdán az ágazat szakmai szövetségének(BITKOM) elnöke arra a felmérésre hivatkozva, amelyet 600 IT-vállalat és 800 más területeken működő cég megkérdezése alapján készítettek.

A megkérdezett IT-cégek 60 százaléka elsősorban szoftverfejlesztőket, illetve IT-menedzsereket keres. A vállalatok úgy látják, hogy a német képzési rendszer sok területen nem tud megfelelni a gazdaság igényeinek.

A szakemberhiány miatt a megkérdezett cégek negyedének megrendeléseket kellett visszautasítania. A BITKOM becslése szerint a megfelelő szakemberek hiánya évente egy milliárd euró kárt okoz a vállalatoknak.
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter