Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Mintegy 55 ezren vannak munka nélkül Borsodban

Nagyjából stagnál a regisztrált munkanélküliek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol augusztus végén csaknem 55 700 álláskeresőt tartott nyilván a megyei kormányhivatal munkaügyi központja - derül ki a központ ezen a héten nyilvánosságra hozott adataiból.

Az év nyolcadik hónapjában a megyében a járási munkaügyi kirendeltségek nyilvántartásában 55 670 álláskereső szerepelt, 85-tel több, mint egy hónapja, azonban az éves összevetésben mért csökkenés csaknem 13 százalékos volt.

A megyében a regisztrált álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi arány augusztus végén 19,6 százalékot tett ki, ez egy évvel ezelőtt 2,4 százalékponttal volt magasabb. Ugyanebben az időszakban az országos ráta 11,1 százalékon állt. A megye legkedvezőbb helyzetű körzeteiben, Miskolc, Tiszaújváros és Mezőkövesd térségében 12,5-14,7 százalékos volt ez az arány, Edelény, Encs és Ózd körzetében viszont a 30 százalékhoz közelített. Az egy évvel korábbihoz képest ugyanakkor minden körzetben csökkent ezen mutató értéke.

Augusztusban a munkaügyi kirendeltségek 8710 pályakezdő álláskeresőt tartottak nyilván, csaknem 300-zal többet, mint egy hónapja.

A megye munkaadói ebben a hónapban a diákmunkára bejelentett igényekkel együtt majdnem 4300 ember foglalkoztatására jelentettek be igényt, ami ezerrel kevesebb volt, mint júliusban. A betöltetlen állások több, mint háromnegyede valamilyen támogatási formához - főleg közmunkaprogramokhoz - kötődött.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter