kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 15 éve

MKKSZ: jogellenes elbocsátások a szekszárdi városházán

Jogszerűtlennek tartja a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete (MKKSZ) a szekszárdi önkormányzatnál végrehajtott létszámleépítést, melynek keretében négy szakszervezeti vezetőt is el kívánnak bocsátani - jelentette be az MKKSZ szekszárdi titkára hétfőn Szekszárdon.

Faragó Ágnes elmondta: a munkáltató nem kérte ki a szakszervezet véleményét, amikor 15 köztisztviselő elbocsátásról döntött, ezzel pedig megsértette a Munka Törvénykönyvét. Az egyeztetés elmulasztása miatt kedden kifogással él a szakszervezet a munkáltatónál - jelentette be.
Miután a leépítés az érdekképviselet hat helyi tisztségviselőjéből négyet érint, a szakszervezet taggyűlése január 5-én dönt arról, hozzájárul-e az ő elbocsátásukhoz.

Faragó Ágnes, aki a hatósági iroda vezetőjeként maga is szerepel az elbocsátottak listáján, úgy vélte, hogy a leépítések veszélyeztetik a városháza működését. Példaként azt említette, hogy a két pénzügyi vezető mindegyikét, az anyakönyvi hivatal négy dolgozójából pedig kettőt elküldtek.

Lőrik Erzsébet, az MKKSZ jogi képviselője kiemelte: hozzájárulás hiányában nem bocsáthatók el a szakszervezeti tisztségviselők. A munkáltató azonban bíróságtól kérheti a hozzájárulás pótlását. Az ügyvéd felhívta a figyelmet arra, hogy egy jogellenes lépéssel az önkormányzat nem csak jelentős kártérítést kockáztat, hanem azt is, hogy később - az államháztartási törvény alapján - elesik állami támogatásoktól.

A szekszárdi közgyűlés december 19-én döntött a hivatal szervezeti átalakításáról, amelyre a CCA Pénzügyi Tanácsadó, Menedzser Zrt. készített javaslatot. Horváth István polgármester előterjesztése szerint a CCA Zrt. megállapította, hogy a "polgármesteri hivatal szervezete bonyolult, létszáma terjengős".

A polgármester az MTI-nek úgy nyilatkozott: az önkormányzat nem cselekedett jogellenesen, amikor úgy döntött, hogy a hivatali feladatokat 163 helyett 149 fő el tudja látni. Mint mondta, nem tizenöt, hanem tizennégy köztisztviselőnek szűnik meg a státusza. "A szakszervezetet gyűlésen, a törvény által meghatározott módon tájékoztattuk" - jelentett ki Horváth István, hozzátéve, hogy ezt kérésre írásban is megtették.

Hangoztatta azt is, hogy a szakszervezeti tagok esetében meg kell kérdezni a szakszervezet véleményét, az ő státuszukat még nem szüntették meg. Szavai szerint "az elbocsátottak közül tízen nem szakszervezeti tagok, akik pedig úgy érezték, hogy érintettek lehetnek az elbocsátásban, bementek a szakszervezet vezetőségébe."

A hivatal működésével kapcsolatban Horváth István azt mondta, hogy három anyakönyvvezető marad, akik el tudják látni a feladatot. A pénzügyi vezető és helyettesének státusza pedig azért szűnik meg, mert feladataikat új szervezeti egység, a gazdasági, közoktatási és informatikai igazgatóság veszi át.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Egymilliós fizetésért keresnek szakácsot Budapestre

A hirdetés személyzeti étkezést és kedvezményes nyaralási lehetőségeket ígér leendő dolgozóinak. Teljes cikk

A BME idén is számos programmal várja a pályaválasztás előtt álló fiatalokat

A Lányok Napja elnevezésű pályaorientációs programon a résztvevők különböző mérnöki területeket ismerhetnek meg. Teljes cikk

Hiába nő az igény az irodába való visszatérésre, virágzik a rugalmas munkavégzés piaca

Egy friss kutatás szerint a dolgozók átlagosan alig kevesebb mint fele keresett távmunkát az elmúlt negyedévben. Teljes cikk