Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

MSZP: nem lesz tíz év alatt egymillió új munkahely

Az MSZP önbevallásnak értékeli a kormány által készített konvergenciaprogramot, amelyből kiderül, hogy nem fog megvalósulni tíz év alatt az ígért egymillió új munkahely. Erről Veres János, a párt európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje beszélt csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A volt pénzügyminiszter emlékeztetett arra, hogy az eddig megvalósultakon túl 2017-ig 150 ezer új munkahely megteremtéséről van szó a programban, így a fennmaradó három évben hatszázezer munkahelyet kellene létrehozni. Ennek a realitása a nullával egyenlő - értékelt.

Szerinte beismerő vallomással is felér a konvergenciaprogram, az akár "a kormány önbevallásának is tekinthető".

Idézte Orbán Viktor miniszterelnök Berlinben elmondott szavait, miszerint jövőre már képesek lesznek mindenkinek az állam által felkínált munkalehetőséget ajánlani. Ha igaz ez a kijelentés, akkor a konvergenciaprogram nem igaz, merthogy ez nincs benne - mondta Veres János.

Szerinte ez azt jelenti, hogy a jelenleg munkanélküli emberek jövőre közmunkásokká válnak, vagyis Magyarországon úgy fog megvalósulni a kormány által sokszor hangoztatott munkaalapú társadalom, hogy "az egy közmunkaalapú társadalom" lesz. Rossz útnak nevezte, hogy az ötvenezer forintot kereső közmunkások országává tegyék Magyarországot.

Az MSZP-s politikus a munkanélküliség egyes problémáira adott baloldali válaszként említette a 25 év alatti fiataloknak szóló ifjúsági garanciaprogram kiszélesítését. Utalt arra, hogy ebből a programból a magyar kormány még nem hívott le egy fillért sem, holott közel 15 milliárd forintos összeg áll rendelkezésére.

Veres János azt mondta, a program keretében a fiatalok vagy képzésben, átképzésben vehetnek részt vagy az állam által biztosított munkalehetőséghez juthatnak.

Kérdésre válaszolva Veres János azt mondta, intézkedés nélkül az idei hiánycél biztos, hogy nem lesz tartható. Minél később hoz döntést a kormány, annál nagyobb mértékű beavatkozásra lesz szükség a hiánycél tartásához - állapította meg.

Azt mondta, a kormánynak nagyon sok lehetőség van a kezében, hogy a hiánycélt tartani tudja, tulajdonképpen semmilyen intézkedéssel nem kell a parlamenthez fordulnia.

Veres János szerint az ország érdeke szempontjából is az a helyes, ha nem bevételi többlettel, hanem kiadáscsökkentéssel próbálja a kormány ezt a problémát orvosolni.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ötödéves orvostanhallgatókat is toboroznak a mintavételi munkához

Olyan hallgatókat kérnek fel a munkára, akiknek van jogosítványuk és legalább kétéves vezetői tapasztalatuk. Teljes cikk

Korra való tekintet nélkül berendelték a háziorvosokat a szabolcsi kórházba

A nyíregyházi Jósa András kórházban nem volt elég beosztható orvos az intenzív osztályokra és a koronavírusos betegek kezeléséhez. Teljes cikk

A járvány sem veszi el a magyarok utazási kedvét

Nagyrészt a 35-50 év közöttiek tervezik, hogy utaznak, rögtön utánuk az 50-65 év közötti korcsoport szeretné képviseltetni magát a belföldi... Teljes cikk