Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Munkahelyteremtő iparfejlesztések Vas megyében

Még az idén megvalósul az a két létszámbővítéssel is járó vasi iparfejlesztés, amelyet 454 millió forinttal támogattak a Nyugat-Dunántúli Operatív Program forrásaiból - tájékoztatta Ratatics Anita, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa az MTI-t pénteken.

A regionális operatív program "Ipartelepítés" elnevezésű pályázatán 261 millió forint támogatást nyert el a szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft., amelynek felhasználásával új üzemcsarnokot építenek a Claudius Ipari Parkban lévő telephelyükön.

A 868 millió forintos beruházással 2011 decemberéig felépülő új üzemben elektronikai alkatrészeket gyártanak majd, a projektnek köszönhetően 1.304 munkahelyet tartanak meg és 135 új munkahelyet teremtenek.

Az ipartelepítést támogató regionális pályázat másik nyertese az osztrák tulajdonban lévő, celldömölki székhelyű Wewalka Cukrásztermék Gyártó és Kereskedelmi Kft., amely cukrászüzemének bővítéséhez nyert el 194 millió forint támogatást.

A cég meglévő, 3.900 négyzetméter alapterületű üzeme mellé egy 4.470 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építenek több mint 645 millió forintos beruházással, amelynek köszönhetően 317 munkahelyet tartanak meg és 35 újat hoznak létre.

Ratatics Anita közölte azt is: a Nyugat-Dunántúli Operatív Programban 2011 és 2013 között közel 20 milliárd forint válik megpályázhatóvá gazdasági- és vállalkozásfejlesztési területen. Várhatóan január közepén jelennek meg az újabb pályázati felhívások.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter