Megjelent: 9 éve

"Napokon belül újranyitjuk a felnőttképzési forrásokat"

A Start-kártyák és az ahhoz kapcsolódó kedvezmények nem lettek leállítva, csak a felnőttképzés hazai és uniós forrásai, amelyeket napokon belül újranyitnak - jelentette ki Czomba Sándor államtitkár a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

images

images

A felnőttképzési forrásokat azért állították le, hogy azokat a munkahelyi háttérrel rendelkező és a közmunkaprogrammal kapcsolatos képzésekre fordítsák - mondta el az államtitkár.

Czomba Sándor beszélt arról is, hogy háromezer ember új munkájához és ötezer ember munkahelyének megőrzéséhez járul hozzá a szaktárca. A legtöbb pályázat Észak-Magyarországról érkezett, kiemelt szerepet kapnak a hátrányos helyzetű térségek.

Megerősítette, hogy megszűnik a Munkaerő-piaci Alap, és létrejön a Közfoglalkoztatási Alap, ami átkerül a Belügyminisztériumhoz, illetve a Foglalkoztatási Alap, ami a versenyszférát célozza meg.

Híradó
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter