Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Négyszáz új munkahely jöhet létre Miskolcon

Tovább növelik a készenléti rendőrség létszámát, de ahhoz, hogy visszaszorítsák a bűncselekményeket, a foglalkoztatás növelésére is szükség van. Erről beszélt miskolci sajtótájékoztatóján Pintér Sándor belügyminiszter.

images

Több gyalogos és kerékpáros rendőr lesz az utcákon, így javulhat az emberek biztonságérzete - jelentette ki a belügyminiszter hétfői miskolci sajtótájékoztatóján.

Miskolc közbiztonsága jelentősen javult, a városban csökkent a bűnözés, 30 százalékkal kevesebb rablást, illetve a lakásbetörést követtek el - mondta Pintér Sándor, kiemelve Miskolc Lyukó-völgyi részét, ahol a készenléti rendőrség helyi szerveivel közösen dolgoztak a közrend és a közbiztonság javításán.

Ahhoz, hogy elérjék ezt az eredményt, 192-vel növelték a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség létszámát, közülük 31-en kerültek a miskolci kapitánysághoz - tette hozzá. Pintér Sándor közölte: tovább növelik a készenléti rendőrség létszámát, de ahhoz, hogy visszaszorítsák a bűncselekményeket, a foglalkoztatás növelésére is szükség van.

Emlékeztetett arra, hogy Miskolc egymilliárd forintot kapott a közfoglalkoztatásra; ez is a közrendet és a közbiztonságot szolgálja - tette hozzá

A tárcavezető kitért a 26-os számú főút megépítésére, amely - mint mondta - nemcsak az itt élők közlekedését segíti majd, hanem munkát is ad, emellett védelmet jelent egy a 2010-es hasonló árvízi helyzet esetén Miskolc keleti részének.

További munkalehetőségként említette a szirmabesenyői büntetés-végrehajtási intézet bővítését.

Négyszáz új munkahely jöhet létre Miskolcon a 112-es telefonközpont létrehozásával. Oda futnak be majd a katasztrófavédelmi, tűzoltósági és a rendőrségi segélyhívások. Két ilyen központ lesz az országban, a másik Szombathelyen - fűzte hozzá.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere (Fidesz) elmondta, hogy 65 millió forint támogatást nyújt a miskolci önkormányzat a helyi rendőrségnek.

Beszámolt arról, hogy hétfőtől Miskolc legfrekventáltabb területein négy rendőr járőrpár, valamint hat rendőr, közterület-felügyelő pár kezdi meg a szolgálatot. A járőrözés helyszíneiről a lakossággal folytatott egyeztetés után döntöttek, ezeket a tapasztalatok alapján később módosíthatják.

Miskolcon 79 kamera képeit folyamatosan figyelik, a lakosság éjjel-nappal ingyenesen hívható telefonszámon teheti meg a bejelentéseit - jegyezte meg.

A polgármester elmondta azt is, hogy a külterületeken - a nyolc mezőőr mellett - lovas mezőőrség kezdte meg munkáját.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk