Megjelent: 8 éve

Negyven feletti álláskeresőknek segít a Budavári Művelődési Ház

Ingyenes informatikai tanfolyamot indít negyven éven felüli regisztrált álláskeresőknek és tartósan inaktívaknak január 23-án a Budavári Művelődési Ház. A munkaerő-piaci visszatérést segítő képzés egy kétéves projekt része, amelyre az intézmény az Új Széchenyi Terv keretében nyert uniós és állami támogatást.

A Budavári Művelődési Házban január 23-án húsz fővel indul a Visszatérés a munkaerőpiacra - Informatikai tanfolyam. Az ingyenes programra a negyven évesnél idősebb regisztrált álláskeresőket és a tartósan inaktívakat várják.

- A negyven, de főleg az ötven feletti korosztály tagjai az iskolai tanulmányaik során sohasem találkoztak a számítástechnikával, ezért nagy hátránnyal indulnak az állásinterjúkon. A 90 órás, ingyenes, nappali képzés éppen ezért az alapokkal, egészen pontosan a gép bekapcsolásával kezdődik. A tanfolyam során a résztvevők lépésenként szerezhetnek korszerű informatikai tudást az operációs rendszerekről, a levelezésről, az irodai programcsomagokról és az internetes kommunikációról. A tanfolyam nincs I. kerületi lakcímhez vagy érettségihez kötve, vagyis bárki jelentkezhet általános iskolai végzettséggel is január 19-ig - mondta Marsi László, a Budavári Művelődési Ház igazgatója.

Az intézmény tavaly az ÚJ Széchenyi Terv keretein belül a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) egyik pályázatán nyert csaknem 25 millió forintot. Ez tette lehetővé, hogy az intézmény bővítse a szolgáltatásait, és a közművelődési feladatok mellé felvegye a felnőttképzési, felnőttoktatási tevékenységet is. A pályázat lehetővé tette egy kétéves projekt megvalósítását, amelyben a Budavári Művelődési Ház két tanfolyam és négy felnőttképzési szolgáltatás indítását vállalta.

Az első tanfolyamot tavaly novemberben GYES-en, GYED-en lévő kismamáknak és regisztrált álláskeresőknek indítottuk. A 20 fősre tervezett CMS-menedzser képzésre másfélszeres volt a túljelentkezés, ezért előzetes szintfelmérés után alakult ki a végleges létszám. Mivel a program sikeres volt és az interneten található weboldalak dinamikus fejlődése is indokolja, a résztvevők már érdeklődnek egy esetleges haladó csoport indításáról-tette hozzá Marsi László.

A tanfolyamok mellett a szakértők rendszeresen tartanak pályaorientációs és pályakorrekciós, valamint álláskeresési tanácsadásokat is. Januárban az életrajzírás, a kisgyerekes anyák elhelyezkedési kérdései, valamint az önismeret és az álláskeresés kapcsolata került szóba. A csoportos tanácsadás mellett lehetőség van egyéni konzultációt is kérni a szakemberektől. A témák és időpontok megtalálhatók a Budavári Művelődési Ház honlapján és havi programjában.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk