Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Nem kapták meg a béremelést az ózdi kórház dolgozói

Az MSZP arra keres választ, hogy az ózdi Almási Balogh Pál Kórház dolgozói miért nem kapták meg az egészségügyieknek járó béremelést.

images

images

Nyakó István országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a parlament júniusban döntött az egészségügyi dolgozók bérrendezéséről, ám amíg az állami és az egyházi intézmények alkalmazottai megkapták a kiegészítést, addig a nonprofit kft. által üzemeltett ózdi kórházban dolgozók nem.

A szocialista politikus hangsúlyozta, hogy a kórház közfeladatot lát el, közfinanszírozásban, így az ott dolgozóknak is jár a béremelés. A kormánytól arra kér választ, hogy ez miért nem történt meg.

Sós Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban dolgozók sem részesültek a bérrendezésben. A politikus annak az aggodalmának is hangot adott, hogy az intézményben nem valósul meg az az 1,3 milliárd forintos fejlesztés, amelyről az előző kormány idején döntöttek.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter