Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Német mintára képeznek autóipari mérnököket Kecskeméten

images

images

Frank Klein elmondta, két évvel ezelőtt írták alá a stratégiai együttműködést a Kecskeméti Főiskolával a duális felsőfokú képzés beindításáról, melyben német mintára képeznek az autóipari mérnököket.

Az ügyvezető igazgató közlése szerint Magyarországon ez az első évfolyam, ahol a hallgatók a duális képzés során szereznek mérnöki oklevelet.

Franz Klein, aki egyben a kecskeméti gyár igazgatója is, emlékeztetett arra, hogy négy évvel ezelőtt hosszú távú célokkal érkezett a Mercedes-Benz Kecskemétre, ahhoz azonban, hogy sikeres legyen a gyár sok fiatal magyar mérnökre is szükség van. Hangsúlyozta, hisz abban, hogy a magyar munkaerő világszínvonalon fogja megvalósítani az elképzeléseket.

A gyárigazgató reményét fejezte ki, hogy a diákoknak tanulmányaik befejezése után érdekes munkahelyeket tudnak ajánlani.

Belina Károly, a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karának dékánja "mérföldkőnek" nevezte intézménye és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közötti együttműködést. Elmondta: a Mercedes-Benz által felvett 11 hallgató mellett a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. 14 hallgatója is a duális képzés keretében kezdi meg a tanulmányait a főiskolán.

A tanulók 10 hetes elméleti képzés után 5 hétig a gyárban vesznek részt gyakorlati oktatáson. A nyári időszakot a hallgatók a cégeknél töltik, ahol az elmélethez kapcsolódó képzésben részesülnek, nyári szünet csak a gyári általános szabadság idején van. A duális képzésben végző főiskolások hét félévet tanulnak, de a "cégspecifikus" képzésük miatt több ismeretre tesznek szert, mert több időt töltenek a gyárakban.

A Mercedes-Benz Képzési Központjában márciusban volt a második évfolyamos ipari tanulók felvételi meghallgatása. A hároméves szakképzés 2011-ben indult gépjármű mechatronikus, mechatronikai karbantartó és gépjármű-előkészítő felületbevonó szakokon. Ettől az évtől kezdve új szakmaként elindul a szerszámkészítő szakmunkástanulók képzése is.

Hétfőn 36 új tanulót köszöntött a gyár vezetősége, akik első iskolaévüket kezdték meg a duális szakképzésében. Az első évfolyammal együtt így az Mercedes-Benznél már 70 szakmunkástanuló gyakorlati képzése folyik.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Maruzsa: június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek

Június 15-éig érvényben marad a tantermen kívüli digitális munkarend, mondta a köznevelésért felelős államtitkár. Teljes cikk

Rossz anyagi helyzetbe került hallgatóknak indított ösztöndíjat a Budapesti Gazdasági Egyetem

Az ösztöndíjra június 30-ig jelentkezhetnek az alapképzésben, mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgatók. Teljes cikk

Kásler: példamutatóan bonyolították le a tanárok a vizsgákat

Az emberi erőforrások minisztere szerint a távoktatás jól vizsgázott Magyarországon, és méltatta a tanárokat. Teljes cikk