Megjelent: 4 hónapja

Németország így kerüli el a nyugdíjrendszer válságát

A német kormány azon dolgozik, hogy külföldi munkavállalókat vonzzon az országba, és így 2070-re a népesség becslések szerint 7 százalékkal emelkedhet.

images

Olaf Scholz kancellár szerint Németország népessége az elkövetkező években erőteljesen növekedhet, mivel a kormány a bevándorlás fokozására törekszik, hogy segítsen elhárítani a munkaerőhiányt és a nyugdíjrendszer válságát – írta a Reuters.

A német kormány azon dolgozik, hogy külföldi munkavállalókat vonzzon az országba, és így 2070-re a népesség becslések szerint 7%-kal, 90 millióra emelkedhet.

A német kormány a múlt hónapban megállapodott a bevándorlási törvény reformjának terveiről.

A bevándorlás és a képzések felgyorsításával kezelnék a német gazdaságot sújtó szakemberhiányt, miközben az is gondot okoz, hogy az elöregedő lakosság számának növekedése nyomást gyakorol az állami nyugdíjrendszerre.

Részben azonban a bevándorlásnak köszönhető népességnövekedés azt jelentheti, hogy a kormánynak talán nem kell emelnie a tervezett nyugdíjkiadásokon a következő években. 

A német statisztikai hivatal a múlt héten közölte, hogy a lakosság száma az Ukrajnából érkező migráció miatt idén várhatóan 1 millióval 84 millióra emelkedik. A következő évtizedekben pedig elérheti a 90 milliót, ha a kormány bevűndorlás-ösztönző tervei valóra válnak.

  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek