Megjelent: 2 hónapja

Németország így kerüli el a nyugdíjrendszer válságát

A német kormány azon dolgozik, hogy külföldi munkavállalókat vonzzon az országba, és így 2070-re a népesség becslések szerint 7 százalékkal emelkedhet.

images

images

Olaf Scholz kancellár szerint Németország népessége az elkövetkező években erőteljesen növekedhet, mivel a kormány a bevándorlás fokozására törekszik, hogy segítsen elhárítani a munkaerőhiányt és a nyugdíjrendszer válságát – írta a Reuters.

A német kormány azon dolgozik, hogy külföldi munkavállalókat vonzzon az országba, és így 2070-re a népesség becslések szerint 7%-kal, 90 millióra emelkedhet.

A német kormány a múlt hónapban megállapodott a bevándorlási törvény reformjának terveiről.

A bevándorlás és a képzések felgyorsításával kezelnék a német gazdaságot sújtó szakemberhiányt, miközben az is gondot okoz, hogy az elöregedő lakosság számának növekedése nyomást gyakorol az állami nyugdíjrendszerre.

Részben azonban a bevándorlásnak köszönhető népességnövekedés azt jelentheti, hogy a kormánynak talán nem kell emelnie a tervezett nyugdíjkiadásokon a következő években. 

A német statisztikai hivatal a múlt héten közölte, hogy a lakosság száma az Ukrajnából érkező migráció miatt idén várhatóan 1 millióval 84 millióra emelkedik. A következő évtizedekben pedig elérheti a 90 milliót, ha a kormány bevűndorlás-ösztönző tervei valóra válnak.

  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek