Népszerű az internet, mint juttatás "/>
Megjelent: 15 éve

Népszerű az internet, mint juttatás

2003. január elseje óta a cégek otthoni internet-hozzáféréssel is támogathatják dolgozóikat. A T-Online Magyarország 2003-ban kezdte meg a flottaszolgáltatás értékesítését, azóta folyamatosan bővül az ügyfélköre. Tavaly több mint duplájára nőtt a szolgáltatást igénybe vevők száma, napjainkra már több mint 400 cég építette be béren kívüli juttatási rendszerébe a munkatársak otthoni internetkapcsolatát.

A flottaszolgáltatás népszerűségének hátterében egyrészt pénzügyi szempontok állnak, hiszen adómentes juttatás formájában a munkavállaló többletet tud adni az alkalmazottainak. A juttatási forma kiemelt előnye, hogy adó- és járulékmentesen adható, szemben például az étkezési hozzájárulással vagy az üdülési csekkel, amelyek esetében jogszabály állapítja meg az adó- és járulékmentesen adható összeg felső határát. Vagyis ez egy praktikus fizetésemelési lehetőség, mivel a munkaadó kevesebb bérköltség mellett növelheti a dolgozó jövedelmét.

Másrészt a flottaszolgáltatás gyors terjedése az otthoni internethasználat népszerűbbé válásának is köszönhető: felmérések szerint egyre több munkavállaló szeretne szélessávú hozzáférést. Az előfizetéshez azonban sokszor hiányzik a kellő elhatározás, mert még hiányzik az internetes tapasztalat, és sokan félnek az újdonságtól. Ráadásul azt sem tudja mindenki, melyik szolgáltatást és miért érdemes választani.

A T-Online Magyarország a flottaszolgáltatással megadja a "kezdő lökést" az internet használatához valamint az internet élményéhez, áll a vállalat közleményében. A vállalat határozott célja a hazai internetkultúra terjesztése és elmélyítése, ezért külön sikerként éli meg, hogy a flottaügyfelek 80 százalékának korábban nem volt internet-hozzáférése.
A vállalat 2004 decemberében vezette be az internet utalványt. Az utalvány legfontosabb előnye más internethez kapcsolódó juttatási formához képest az, hogy csupán minimális adminisztrációt igényel a humán erőforrás osztályon: az utalvány megvásárlását követően a cégnek nem kell többé minden alkalmazottja esetében külön szerződést kötnie az internetszolgáltatóval, nem kell minden hónapban számlákat ellenőriznie, könyvelnie és kifizetnie, és ha az alkalmazott esetleg távozik a cégtől, a szerződés felbontása miatt kötbér sem terheli.

Az otthoni internet-hozzáférés nemcsak kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget nyújt a munkavállalónak és családjának, hanem hasznos tevékenység, és munka szempontjából is fontos. Ma már egyre több cég biztosít távmunka lehetőséget, így az internet segítségével mozgáskorlátozottak foglakoztatása is egyszerűsödik.

A számok önmagukért beszélnek: amennyiben a vállalatok internetet adnak természetbeni juttatásként, több mint 50 százalékos költségmegtakarítást érhetnek el a munkabérben történő kifizetéshez képest: vagyis 100 százalékkal magasabb nettó támogatást adhatnak dolgozóiknak ugyanakkora bérköltség mellett.  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek