Megjelent: 3 éve

Nőt ültetne a vezérigazgatói székbe az Uber

Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója áll az Uber listájának élén, amin a potenciális vezérigazgató-jelöltek szerepelnek - írja a Portfolio, a Marketwatchra hivatkozva.

Travis Kalanick, az Uber vezérigazgatójának lemondása meglepetés volt, de mégsem volt teljesen előzmények nélküli. Az Uber belső háza táján több botrány is volt az elmúlt időszakban, többek között a szexuális zaklatásoktól volt hangos a nemzetközi sajtó. Egy volt dolgozó idén februárban zaklatásokról számolt be blogján, melyeket hivatalosan is jelentett a HR osztályon, azonban érdemben nem történt előrelépés az ügyben, sőt a dolgozót megfenyegették, hogy leminősítik a munkahelyi teljesítményét. Kalanick később vizsgálatot indított, melynek keretében átvilágították az egész vállalatot és közel 20 alkalmazottól váltak meg.

A botrányok sorozata itt nem állt meg, később kiderült, hogy az Uber ipari kémkedést is folytatott, a versenytársait figyelte egy belső fejlesztésű programmal és a más vállalatoknak is dolgozó sofőröket próbálta befolyásolni.

Egyes vélemények szerint egy női vezető kinevezésre most pont jól jönne a vállalatnak optikailag is. Shery Sandbergen kívül más nevek is felmerültek, ha esetleg nem jönne össze a megállapodás a Facebook kulcsemberének számító hölggyel. A New York Post szerint a Yahoo nemrég távozott vezérigazgatónője, Marissa Mayer, illetve Helena Foulkes a CVS-től szintén az igazgatóság jelöltjeinek listáján van. De szóba került a férfiak közül az AOL vezetője, illetve John Martin is a Time Warnertől.

Portfolio
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter