Nyílt nap az EU szakképzési és oktatási programjairól"/>
Megjelent: 15 éve

Nyílt nap az EU szakképzési és oktatási programjairól

Nyílt nap az EU szakképzési és oktatási programjairól

Magyarország.hu
2004. szeptember 21., kedd
Nyolc vidéki városban és Budapesten tart nyílt napot a Tempus Közalapítvány. Az információs napokon az Európai Bizottság Socrates (oktatás) és Leonardo da Vinci (szakképzés) programjait mutatják be a szakértők.

Regionális információs kampányt szervez a Tempus Közalapítvány keddtől nyolc vidéki városban és a fővárosban, amelynek célja az Európai Bizottság Socrates (oktatás) és Leonardo da Vinci (szakképzés) programjai pályázati feltételeinek bemutatása. Az információs napokon a különböző egyéni és intézményi pályázati lehetőségekről tájékozódhatnak az érdeklődők, emellett gyakorlati tanácsadással segítik a pályázatok tervezését.

Az ingyenes információs napokra elsősorban közoktatási intézmények, valamint szakképzésben érintett szervezetek (iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli szakképző intézmények, munkaügyi központok, civil szervezetek, vállalkozások, szakmai szervezetek, kamarák, szociális partnerek, önkormányzatok) képviselőit várják.

Közel 2,5 millió euró a mobilitási pályázat kerete

Az Európai Bizottság Leonardo da Vinci programjának célja a szakmai alap- és továbbképzés minőségének fejlesztése, valamint a szakmai képzéssel kapcsolatos újítások támogatása.

Helyszínek, időpontok

Az érdeklődőket szeptember 21-én Keszthelyen, szeptember 23-án Nyíregyházán és Szombathelyen, szeptember 28-án Kecskeméten, szeptember 30-án Egerben, október 5-én Kaposvárott, október 7-én Szekszárdon várják. A fővárosban október 14-én és 27-én, majd november 30-án és december 7-én rendezik meg az információs napokat.
Különösen nagy hangsúlyt helyeznek a mobilitási projektekre, amelyek egyrészt a szakmai alapképzésben résztvevő fiatalok, felsőoktatásban tanuló diákok, frissen végzettek, illetve fiatal dolgozók számára kínálnak lehetőséget külföldi szakmai gyakorlat eltöltésére valamely európai uniós országban. Szintén támogatja a program oktatók, foglalkoztatási tanácsadók, szaknyelvoktatók külföldi tanulmányútjait.

A 2004-es pályázati évtől kezdve Magyarország uniós csatlakozásának köszönhetően az előző évihez képest 112 százalékkkal nőtt a mobilitási pályázatokra fordítható támogatási keret, amely eléri a csaknem 2,5 millió eurót. Uniós tagként a magyar intézmények számára 2004-től arra is lehetőség nyílik, hogy kétoldalú együttműködéseket folytassanak a programban részt vevő többi 30 ország intézményeivel.

A Socrates programok költségvetése is nőtt

A Socrates program célja az oktatás minőségének fejlesztése, a mobilitás, a nyelvtanulás és nyelvtanítás támogatása révén az oktatás minden szintjén és területén a programban részt vevő harmincegy országban. A Socrates programon belül a Comenius akció a közoktatás minőségét kívánja javítani, az akció pályázati lehetőségeket nyújt a közoktatási intézmények, illetve közoktatásban dolgozó tanárok számára nemzetközi együttműködésekben való részvételhez és külföldi továbbképzési ösztöndíjakhoz.

A 2004-es évben Magyarország először vesz részt az Európai Unió tagjaként a Socrates programban. Az előző évekhez képest a legnagyobb változás a program magyarországi költségvetésében mutatkozik, amelynek növekedése - az összes Socrates akciót figyelembe véve - eléri a 28-30 százalékot. A támogatások jelentős része - mintegy 400 millió forint - a közoktatási projektekre fordítható.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kubina Ádám lett az MKKSZ főtitkára

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége Kubina Ádámot nevezte ki főtitkárnak. Teljes cikk

Munkanap-áthelyezés miatt módosul a vonatközlekedés

Pénteken a munkanapra, szombaton pedig a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok a szombati munkanap miatt - közölte a Mávinform. Teljes cikk

Jobbik: szja-mentességet a fiataloknak

A fiatalok személyijövedelemadó-fizetésének eltörlését kezdeményezte a Jobbik - jelentette be Jakab Péter frakcióvezető. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek