EU  OÉT  Lisszabon 
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

OÉT: szoros együttműködés az európai uniós ügyekben

Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkaadói és munkavállalói oldala közös munkát ajánlott a kormánynak európai uniós ügyekben a pénteki plenáris ülésen, ahol az ország készülő Európa-politikai stratégiáját és a német elnökség programját tárgyalták.

Magyarország olyan Európai Unióban érdekelt, amelyben a tagállamok a közösen kitűzött célok elérése érdekében működnek együtt - hangsúlyozta Göncz Kinga külügyminiszter.

Borsik János, a munkavállalói oldal soros elnöke úgy vélekedett, azért is van szakadék az EU és az állampolgárok között, mert nincs bevált formája a vélemények egyeztetésének.

Mint mondta, a foglalkoztatást és növekedést célul tűző lisszaboni stratégiát erősíteni kellene. Utalt arra, hogy Magyarországon a gazdasági növekedés üteme mérséklődik. Felhívta a figyelmet arra, hogy az euró bevezetése előtt meg kell vizsgálni annak hatását a különböző csoportokra.

Szűcs György, a munkaadói oldal soros elnöke kiemelte: a magyar érdekek érvényesítése érdekében szoros együttműködés szükséges a kormány, a munkaadói és a munkavállalói oldal között. Utalt arra, hogy a készülő uniós szabályozásban hatékonyabb lehet az érdekérvényesítés, ha az érdekképviseletek már a legelején bekapcsolódnak a munkába.

Szűcs György hangsúlyozta, hogy az Európai Unión kívüli európai országokkal való kapcsolatra is hangsúlyt kell helyezni.

Az OÉT munkaadói és munkavállalói oldala tudomásul vette a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat 2006. évi tevékenységéről szóló beszámolót. Borsik János úgy vélte, a jövőben is szükség van a szolgálatra, támogatják jelenlétét a munka világában, de aránytalanul nagy az egyéb tevékenység aránya a közvetítéshez képest.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Sci-fibe illő lesz a távmunka a Facebooknál

Egy virtuális valóság szemüveg segítségével dolgozhatnak otthonról a Facebook alkalmazottai egy új fejlesztés segítségével. Teljes cikk

Késnek a fizetések az építkezéseken

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége bizonyos mértékű létszámleépítésre számít. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek