Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Orbán: 5,5 millió embernek kell jól fizető munka

A vállalkozások támogatását és a munkahelyteremtést nevezte az ország sikeressége zálogának Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Orosházán, egy üzemcsarnok átadásán.

images

images

- Ahhoz, hogy Magyarország sikeres legyen, meg kell nyitni az utat a vállalkozások előtt, mert csak ők teremthetnek tartós munkalehetőséget - jelentette ki a kormányfő a mezőgazdasági gépeket és autóipari alkatrészeket gyártó Linamar Hungary Zrt. 6,9 milliárd forintos beruházással épült új üzemcsarnokának átadásán.

Kifejtette: bár az állam idén 206 ezer ember foglalkoztatását teszi lehetővé a Start-munka programok, a közfoglalkoztatás keretében, csak a vállalkozások képesek arra, hogy hosszú távon biztos megélhetést teremtsenek. A kormány csak azokat a beruházásokat támogatja, amelyek eredményeként új munkahelyek jönnek létre -– hangsúlyozta Orbán Viktor.

"Magyarországon 5,5 millió embernek kell rendszeres, jól fizető munkával rendelkeznie, illetve adót fizetnie ahhoz, hogy sikeressé válhassunk, tartósan emelkedő pályára állhassunk. A több mint 5 millió ember teljesítménye, adóbefizetése, anyagi ereje és vállalkozó kedve megteremtheti az erős középosztályt. A középosztály pedig stabilitást biztosíthat az értékekben, csak így válhat kiszámíthatóvá és tervezhetővé a jövő"-– - mondta a kormányfő.

Havasi Csaba, a Linamar európai csoportjának ügyvezető alelnöke elmondta, a most befejeződött 6,9 milliárd forintos beruházással a cég 11 ezer négyzetméteres üzemcsarnok-kapacitását 5 ezer négyzetméterrel növelte, korszerű fogadó és szociális épületet alakítottak ki és felújították a parkolót. A beruházásból 1,5 milliárd forint a Gazdasági Operatív Programból származott.

A 2100 főt alkalmazó, így a régió legnagyobb ipari foglalkoztatójának számító Linamar az új autóipari és általános gépgyártó projektekhez kapcsolódóan jelentős gép- és eszközbeszerzést hajtott végre, és ez idén is folytatódik -–- tudatta a szakember. Hozzátette: a fejlesztés nyomán 250 új munkahely jött létre.

A Linamar Hungary Zrt. 2011-ben 6,2 milliárd forintot fordított dolgozói bérére és járulékaira, és 16 milliárd forintnyi megrendelést adott beszállítóknak -–- közölte az ügyvezető alelnök.

A kanadai Linamar-csoport 1992-ben jelent meg Magyarországon, foglalkoztatotti létszáma 354 főről nőtt a jelenlegi szintre. A térségben új technológiát, hatékony munkakultúrát meghonosító vállalkozás árbevétele a kezdeti 602 millióról 2011-re 37,3 milliárd forintra nőtt.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kiakadt a szakszervezet: feljelentésre biztat a BKK

A BKK hivatalos közleményén keresztül hívja fel az utasok figyelmét arra, hogy ha nem illedelmesen viselkedő sofőrrel találkoznak, akkor nyugodtan... Teljes cikk

DK: emelni kell az öregségi nyugdíjminimumon

A Demokratikus Koalíció (DK) közleményében az öregségi nyugdíjminimum emelésére, valamint a nyugdíjszámítás svájci indexálásának... Teljes cikk

730 ezer magyar munkáját vehetnék el a robotok

A 2018-as adatok alapján 164 496 fő dolgozik az automatizálható szakmákban - áll a GVI elemzésében. Teljes cikk