Megjelent: 12 éve

Őrizetbe vették a főmunkaellenőrt

Évértékelő sajtótájékoztatóra hívta délelőtt az újságírókat az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke. A tájékoztatón azonban már nem tudott részt venni.

"Szomorú kötelességem ezzel kezdeni: Papp István elnök úr nem tudott most eljönni egy váratlan esemény miatt, bár nagyon készült erre a mai napra" - mondta Gedeon András, szóvivő.
A váratlan esemény egy rendőri akció volt. A sajtótájékoztatóval egyidőben a Nemzeti Nyomozó Iroda gazdaságvédelmi főosztályának nyomozói házkutatást tartottak a főfelügyelőség irodáiban. Dokumentumokat és számítógépeket foglaltak le.

A munkaügyi főfelügyelőség ellenőrzési osztályának vezetőjét saját irodájában vették őrizetbe. Cseke Zoltánt hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A megbilincselt főosztályvezetőt a Nemzeti nyomozó Iroda Aradi utcai épületébe vitték gyanúsítotti kihallgatásra.

A több mint hét órán át tartó házkutatás végén a nyomozók az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnökét is őrizetbe vették. A helyettes államtitkári beosztásban lévő Papp Istvánt azzal gyanúsítják, hogy közreműködött abban, hogy munkaügyi szabálytalanságok miatt elmarasztalt cégek olyan, hamis igazolásokat kapjanak, amelyek felhasználásával a közbeszerzési pályázatokon indulhatnak és állami támogatásokat igényelhetnek. Az ügyben hat embert gyanúsít a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A Híradó úgy értesült, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda már holnap kéri az ügyészségtől, hogy indítványozza a két férfi előzetes letartóztatását.

Híradó
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
15 egészségügyi dolgozó halt meg a járvány alatt

A hivatalos adatok szerint az egészségügyi dolgozók 2,6 százaléka kapta el a koronavírust. Teljes cikk

Hatmillió dollárért igazoltak le egy 23 éves e-sportolót

A 23 éves játékos 2 év alatt összesen 180 millió forintot fog keresni. Teljes cikk

Magyar Orvosi Kamara: biztosítsák a fogorvosok béremelésének forrását!

"Bármilyen negatív megkülönböztetés elfogadhatatlan" - írja a kamara közleménye. Teljes cikk