Megjelent: 11 éve

Őrizetbe vették a főmunkaellenőrt

Évértékelő sajtótájékoztatóra hívta délelőtt az újságírókat az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke. A tájékoztatón azonban már nem tudott részt venni.

"Szomorú kötelességem ezzel kezdeni: Papp István elnök úr nem tudott most eljönni egy váratlan esemény miatt, bár nagyon készült erre a mai napra" - mondta Gedeon András, szóvivő.
A váratlan esemény egy rendőri akció volt. A sajtótájékoztatóval egyidőben a Nemzeti Nyomozó Iroda gazdaságvédelmi főosztályának nyomozói házkutatást tartottak a főfelügyelőség irodáiban. Dokumentumokat és számítógépeket foglaltak le.

A munkaügyi főfelügyelőség ellenőrzési osztályának vezetőjét saját irodájában vették őrizetbe. Cseke Zoltánt hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A megbilincselt főosztályvezetőt a Nemzeti nyomozó Iroda Aradi utcai épületébe vitték gyanúsítotti kihallgatásra.

A több mint hét órán át tartó házkutatás végén a nyomozók az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnökét is őrizetbe vették. A helyettes államtitkári beosztásban lévő Papp Istvánt azzal gyanúsítják, hogy közreműködött abban, hogy munkaügyi szabálytalanságok miatt elmarasztalt cégek olyan, hamis igazolásokat kapjanak, amelyek felhasználásával a közbeszerzési pályázatokon indulhatnak és állami támogatásokat igényelhetnek. Az ügyben hat embert gyanúsít a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A Híradó úgy értesült, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda már holnap kéri az ügyészségtől, hogy indítványozza a két férfi előzetes letartóztatását.

Híradó
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter