kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow indult

Országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow-t indított a Nemzetgazdasági Minisztérium, június 19-éig 39 helyszínre látogatnak el a Társadalmi Megújulás Operatív Program (Támop) munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése elnevezésű kiemelt projekt keretében.

images

Szerdán Vörös Szabolcs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Támop projekt-végrehajtási osztályának munkatársa a roadshow-t indító budapesti rendezvényen elmondta, hogy az európai uniós források felhasználásával 2012. október 1. és 2015. június 30. között valósul meg a 3,7 milliárd forint összköltségű kiemelt projekt, amelynek kommunikációs részeként tartják a társadalmi tudatosságot növelő roadshow-kat.

Az országos rendezvénysorozaton a teljes lakosságot érintő információk hangzanak el - hangsúlyozta az NGM szakmai koordinátora.

Az öt részből álló kiemelt projektről szólva Vörös Szabolcs kiemelte, hogy átfogóan szeretnék elősegíteni a jogszerű, biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkavégzést.

A kiemelt programban a többi között informatikai fejlesztést, eszközbeszerzéseket valósítanak meg, szakmai képzéseket tartanak, támogatják a döntéselőkészítő rendszer bevezetését, koordinálták az ingyenes jogpont+ mini projekteket, kommunikációs és pr-tevékenységet végeznek - ismertette Vörös Szabolcs.

Példaként említette az NGM szakmai munkatársa, hogy az informatikai fejlesztés keretében egyebek között lehetővé teszik a bevitt adatok elemzését, illetve a kötelező adatszolgáltatás során webes felületen juttathatják majd el az eddigi papíralapon szolgáltatott adatokat a munkaadók a hatósághoz.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Hamis diplomákkal szerzett állásokat egy kecskeméti nő, lebukott

A nőt többrendbeli közokirat-hamisítással vádolják. Teljes cikk

Az iskolai csapatsportokból a munkahelyen is profitálhatunk

A fiatalkorban végzett sportolásnak nem csak egészségügyi előnyei vannak - derül ki egy friss kutatásból. Teljes cikk

Továbbra is intenzív a SZÉP-kártya felhasználása

A SZÉP-kártyával rendelkezők májusban költötték a legtöbbet 2024-ben. Teljes cikk