Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Összevonnák a kamarákat

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) azt javasolja, hogy jövő januártól egyetlen közjogi kamara működjön Magyarországon Magyar Gazdasági Kamara (MGK) néven.

A VOSZ azt követően alakította ki álláspontját, hogy megismerte a szakmai vitára bocsátott "Vidékfejlesztési, agrár - és élelmiszergazdasági kamarákról", valamint a "Kereskedelmi és iparkamarákról" szóló törvénytervezetek tartalmát.

A munkaadói szövetség szerint az erős közjogi felhatalmazással rendelkező MGK létrehozása révén jelentősen egyszerűbbé és olcsóbbá válhatna a gazdasági önkormányzat működtetése, továbbá megszűnne a jelenlegi kettősség a kereskedelmi és iparkamara, valamint az agrárkamara között.

A VOSZ javaslata szerint az egységes köztestületi kamara (MGK) szervezeti felépítésében az ipari, a kereskedelmi, a mezőgazdasági és a szolgáltatási szektor elkülönített alelnöki irányítás alá tartozhatna.

A központi kamara (MGK) szervezeti struktúráját a területi gazdasági kamarák átvehetnék.

A Magyar Gazdasági Kamara megalakítása esetén egységes kamarai tagdíj fizetés érvényesíthető lenne, amely minden regisztrált vállalkozás esetében évi 5.000 forint. Az új kamara kibővült közfeladatainak ellátásához szükséges pénzügyi fedezet döntő többségét az állami költségvetésnek kell biztosítania - hangsúlyozza a VOSZ.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter