Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Pályaválasztási és képzési kiállítás nyílt Szombathelyen

Harmincnyolc kiállító vonultatja fel idén szakképzési kínálatát a kedden Szombathelyen az Oladi Művelődési Központban megnyílt pályaválasztási kiállításon, amelyre a szervezők három napon át több mint négyezer érdeklődőt várnak - mondta el a kiállítás helyszínén az MTI-nek Németh Zsolt, a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatóhelyettese.

images

images

Elsősorban az általános iskolák 7-8 osztályos tanulóit, illetve a középiskolák végzőseit, illetve szüleiket, valamint a pályakorrekciót fontolgatókat várják a kiállításra, ahol az érdeklődők a város képzőintézményeinek munkatársaitól, vagy éppen a munkát kínáló cégek képviselőitől kaphatnak a sikeres pályaválasztást, vagy pályamódosítást segítő információkat - mondta.

Németh Zsolt szólt arról is, idén először van mód a képzési kiállítás idején arra, hogy az érdeklődők előre bejelentett igény szerint üzemlátogatást tegyenek az általuk kiszemelt munkaadóknál, erre tizenhárom cég adott lehetőséget.

A képzési kiállításhoz szakmai fórumok is kapcsolódnak, kedden a Területi Integrált Szakképző Központok (TISZK-ek) tanácskoznak, szerdára a pályaválasztás előtt álló fiatalok szüleit és a munkaadók képviselőit hívták össze egy fórumra, csütörtökön pedig a Nemzeti Szakképzési és Foglalkoztatási Intézet vezetői adnak tájékoztatást a szakképzés rendszerében tervezett változtatásokról.

A szakképzési kiállítás megnyitóján Rodler Tamás a megyei munkaügyi központ igazgatója, aki arra emlékeztetett, hogy tizennégy évvel ezelőtt Szombathelyen rendezték meg országosan az első pályaválasztási képzési kiállítást, melynek példáját azóta minden megyében követik. Elmondta azt is, idén először kapott a rendezvény uniós forrásból támogatást, a társrendezővé előlépett Változó Világért Alapítványnak is köszönhetően, köztük a olyanok is mint az Opel, az EPCOS, és a BPW Rába. Majd Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere köszöntötte a megjelenteket, a kiállítást pedig Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitotta meg.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter