Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

PDSZ: támogatható a pedagógusok pihenőideje

Az erről szóló javaslatot Pokorni Zoltán, a Fidesz oktatáspolitikusa fogalmazta meg.

Kerpen Gábor elmondta: ők már korábban is javasolták ezt a több országban bevált gyakorlatot.

A PDSZ szerint a bevezetés feltétele, hogy a pedagógus kapjon fizetést erre az időszakra, és garantálják számára, hogy ugyanabba a státuszba kerül vissza.

Az érdekvédő kiemelte: az elképzelés segítheti, hogy a pedagógusok ne égjenek ki, és szakmai fejlődésük is lehetővé válna ezáltal. Az alsó tagozaton választható módon javasolt, egész napos iskoláról azt mondta: első helyen a családokat kell megerősíteni; a pedagógusok, "ha megfeszülnek", akkor sem helyettesíthetik a szülőt.

A szakszervezeti vezető a kezdeményezéssel megfelelő infrastrukturális és finanszírozási feltételek biztosítása mellett és helyi igény esetén tud egyetérteni.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter