Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Pedagógussztrájk: elutasították a PDSZ kérelmét az elégséges szolgáltatásokról

A Fővárosi Törvényszék érdemi vizsgálat nélkül elutasította a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatások ügyében beadott kérelmét.

A törvényszék sajtó és nemzetközi kapcsolatok osztálya szerdán az MTI kérdésére azt közölte, hogy a PDSZ kérelmének - a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ ellen még elégséges szolgáltatás megállapítására indult nemperes eljárásban - olyan alapvető hiányosságai vannak, amelyek az érdemi döntés meghozatalát nem tették lehetővé, ezért a bíróság érdemi vizsgálat nélkül elutasította, azaz az elégséges szolgáltatásról nem döntött.

Mint írták, a kérelmező nem jelölte meg a sztrájk konkrét időpontját, célját, helyszínét, illetve nem csatolt olyan sztrájkfelhívást sem, amelyből mindez megállapítható lett volna. Egy esetleges, jövőbeni sztrájk vonatkozásában azonban munkaügyi vita nem kezdeményezhető - közölték, jelezve, hogy a végzés nem jogerős.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke március 13-án jelentett be, hogy a szakszervezet felfüggeszti a korábban jelzett gördülő sztrájk március 18-i kezdését.

"A PDSZ nem mehet bele olyan sztrájkba, amelynek a feltételei nem tisztázottak 100 százalékig" - mondta hozzátéve: munkaügyi bírósághoz fordult a szakszervezet, hogy mondja ki, a közoktatásban dolgozók nem kötelezhetők az elégséges szolgáltatás biztosítására.

Ha ezt nem mondja ki a bíróság, akkor fogadja el elégséges szolgáltatásnak: tankerületenként legalább egy intézményt jelöljenek ki arra, hogy gondoskodjon a gyerekekről - ismertette a PDSZ álláspontját az elnök.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk