Megjelent: 6 éve

Pénteken a Kossuth téren demonstrál a Liga

A Liga Szakszervezetek a cafeteria adóterheinek emelése, az adótörvények társadalmi egyeztetés nélküli benyújtása ellen, valamint a korkedvezményes nyugdíj védelmében demonstrálnak november 21-én - olvasható közleményükben.

images

A Liga Szakszervezetek november 21-én, pénteken, 15 órakor demonstrációt szervez Budapesten a Kossuth tér - Alkotmány utca találkozásánál.

A LIGA Szakszervezetek tiltakozik a Társadalmi Párbeszéd intézményeinek figyelmen kívül hagyása ellen, a szándékosan a szakmai és társadalmi egyeztetést megkerülő egyéni képviselői indítványokkal hozott parlamenti döntések ellen - írják sajtóanyagukban.

Tiltakozik továbbá az átgondolatlan és a munkavállalókat egyre csak sújtó törvényalkotás és adóztatás ellen, melynek áldozata lehet a korkedvezményes nyugdíj, az internet, a cafeteria, vagy az üzletek vasárnapi nyitva tartása is.

Elfogadhatatlannak tartják továbbá a "különböző különadók és illetékek már-már követhetetlen és megmagyarázhatatlan bevezetését, amelyek teljes iparágak munkavállalóinak tízezreit lökik a szakadék szélére, miközben az állásukat megőrző munkavállalók bérei is olyan alacsonyak, hogy sokszor a létminimumot sem érik el."

A pénteki LIGA demonstráción biztosan ott lesz a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete, Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, Felekezeti Dolgozók Szakszervezete, Kulturális Dolgozók Független Szakszervezete, Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége, Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, Nagykanizsai Fényforrásgyár Demokratikus Szakszervezete, Elektronikai Dolgozók Szabad Szakszervezete, Tiszaújváros, Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (MOSZ, VDSzSz, VSZ).
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk

A magyar dolgozók többségének alig maradt szabadsága a járvány miatt

Egy felmérés szerint a dolgozók 14 százaléka semmilyen nyaralást nem tervez a nyárra. Teljes cikk

A cél a gazdaságvédelem és a munkahelyek megőrzése - ismertették a 2021-es költségvetést

A kormány létrehozta az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alapot, háromszori emelést kapnak a nyugdíjasok. Teljes cikk