Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Pénzügyi és gazdasági oktatóközpontot alapítottak középiskolásoknak

Évente több mint húszezer középiskolás diák fogadására képes a Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja, amelyet uniós forrásból és az OTP Fáy András Alapítvány támogatásával hoztak létre és avattak fel kedden Budapesten - közölte az OTP Bank az MTI-vel.

A közlemény szerint az avatóünnepségen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója vágták át a szalagot, a rendezvényen Vizi E. Szilveszter, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumi elnöke a központ társadalmi szerepét hangsúlyozta.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az elmúlt év őszén a pénzügyi, gazdasági oktatás és a magyar köznevelés szempontjából mérföldkőnek számító program indult a húszéves szakmai tapasztalattal rendelkező OTP Fáy András Alapítvány irányításával.

A központ tervei már 2010-ben megszülettek, a tavaly ősszel elnyert EU-forrás pedig lehetővé tette, hogy három hónappal a sikeres pályázat után már diákokat fogadhasson az intézmény. Így már "a próbaüzem" során mintegy 2000 középiskolás vett részt a pénzügyi, gazdasági alapismereteket adó oktatásokon.

A központ és az azon keresztül megvalósuló program teljes költsége eléri az 1,6 milliárd forintot. Az alapítvány ebből 1,1 milliárd forintot uniós forrásból, 500 millió forintot az OTP Bank támogatásából finanszírozott.

A bank közleménye alapján az intézmény legmodernebb audiovizuális eszközökkel ellátott tantermeiben fogadja és oktatja az ország különböző pontjairól érkező diákokat, akik saját fejlesztésű tréningprogramokon vehetnek részt. Emellett az intézmény tudományos központként a diákok pénzügyi és gazdasági ismereteihez kapcsolódóan nyilvános kutatásokat végez, amelyek alapján szakmai ajánlásokat fogalmaz meg, valamint tananyag- és módszertani fejlesztéseket valósít meg. Az alapítvány - eddigi tevékenységét megtartva - új eszközrendszerrel támogatott, középiskolákba utazó oktatói hálózatot is üzemeltet.
  • 2023.05.31Jövő Vezetője Díj - nevezés Keressük a Jövő vezetőit, segíts megtalálni őket! A közép- és felsővezetők elismerését célzó ‘Jövő vezetője’ díj idén is kiosztásra kerül. Nevezd a vezetődet! Részletek Jegyek
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
További cikkek
Lehet, hogy csak később lép életbe a pedagógusok státusztörvénye

Nem biztos, hogy június 1-jén szűnik meg a tanárok közfoglalkoztatotti státusza. Április 24-én újra sztrájkolnak a pedagógusok. Teljes cikk

Ágazati képzőközpontot adtak át Szekszárdon

Az Ady Endre Technikum és Kollégium a legnagyobb tolnai szakképző iskola, ahol 1200 diák tanul. Teljes cikk

Az ELTE-n sem kell majd nyelvvizsga a diplomához

Az intézmény jelenlegi hallgatói számára ajánlott, de nem kötelező a nyelvvizsga megszerzése a diplomához. Teljes cikk