Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Pénzügyi és gazdasági oktatóközpontot alapítottak középiskolásoknak

Évente több mint húszezer középiskolás diák fogadására képes a Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja, amelyet uniós forrásból és az OTP Fáy András Alapítvány támogatásával hoztak létre és avattak fel kedden Budapesten - közölte az OTP Bank az MTI-vel.

A közlemény szerint az avatóünnepségen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója vágták át a szalagot, a rendezvényen Vizi E. Szilveszter, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumi elnöke a központ társadalmi szerepét hangsúlyozta.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az elmúlt év őszén a pénzügyi, gazdasági oktatás és a magyar köznevelés szempontjából mérföldkőnek számító program indult a húszéves szakmai tapasztalattal rendelkező OTP Fáy András Alapítvány irányításával.

A központ tervei már 2010-ben megszülettek, a tavaly ősszel elnyert EU-forrás pedig lehetővé tette, hogy három hónappal a sikeres pályázat után már diákokat fogadhasson az intézmény. Így már "a próbaüzem" során mintegy 2000 középiskolás vett részt a pénzügyi, gazdasági alapismereteket adó oktatásokon.

A központ és az azon keresztül megvalósuló program teljes költsége eléri az 1,6 milliárd forintot. Az alapítvány ebből 1,1 milliárd forintot uniós forrásból, 500 millió forintot az OTP Bank támogatásából finanszírozott.

A bank közleménye alapján az intézmény legmodernebb audiovizuális eszközökkel ellátott tantermeiben fogadja és oktatja az ország különböző pontjairól érkező diákokat, akik saját fejlesztésű tréningprogramokon vehetnek részt. Emellett az intézmény tudományos központként a diákok pénzügyi és gazdasági ismereteihez kapcsolódóan nyilvános kutatásokat végez, amelyek alapján szakmai ajánlásokat fogalmaz meg, valamint tananyag- és módszertani fejlesztéseket valósít meg. Az alapítvány - eddigi tevékenységét megtartva - új eszközrendszerrel támogatott, középiskolákba utazó oktatói hálózatot is üzemeltet.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Legkorábban 2021 szeptemberében lépjen hatályba az új Nemzeti alaptanterv

Az Élenjáró Gimnáziumok Igazgatói Grémiuma azt kéri a kormánytól, hogy legkorábban 2021 szeptemberében lépjen hatályba az új Nemzeti alaptanterv... Teljes cikk

Eddig kétmilliárd forintot fizetett az állam a nyelvvizsgázóknak

A tavalyi esztendőben 112 ezer nyelvvizsga közül 101 ezerre 35 évnél fiatalabbak jelentkeztek. Teljes cikk

Hat tipp az egyetemválasztáshoz szülőknek

Alig egy hónapja maradt a végzős középiskolásoknak, hogy eldöntsék, hol folytatják tanulmányaikat. A döntést természetesen mindenki maga kell... Teljes cikk