Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Pénzügyi és gazdasági oktatóközpontot alapítottak középiskolásoknak

Évente több mint húszezer középiskolás diák fogadására képes a Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja, amelyet uniós forrásból és az OTP Fáy András Alapítvány támogatásával hoztak létre és avattak fel kedden Budapesten - közölte az OTP Bank az MTI-vel.

A közlemény szerint az avatóünnepségen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója vágták át a szalagot, a rendezvényen Vizi E. Szilveszter, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumi elnöke a központ társadalmi szerepét hangsúlyozta.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az elmúlt év őszén a pénzügyi, gazdasági oktatás és a magyar köznevelés szempontjából mérföldkőnek számító program indult a húszéves szakmai tapasztalattal rendelkező OTP Fáy András Alapítvány irányításával.

A központ tervei már 2010-ben megszülettek, a tavaly ősszel elnyert EU-forrás pedig lehetővé tette, hogy három hónappal a sikeres pályázat után már diákokat fogadhasson az intézmény. Így már "a próbaüzem" során mintegy 2000 középiskolás vett részt a pénzügyi, gazdasági alapismereteket adó oktatásokon.

A központ és az azon keresztül megvalósuló program teljes költsége eléri az 1,6 milliárd forintot. Az alapítvány ebből 1,1 milliárd forintot uniós forrásból, 500 millió forintot az OTP Bank támogatásából finanszírozott.

A bank közleménye alapján az intézmény legmodernebb audiovizuális eszközökkel ellátott tantermeiben fogadja és oktatja az ország különböző pontjairól érkező diákokat, akik saját fejlesztésű tréningprogramokon vehetnek részt. Emellett az intézmény tudományos központként a diákok pénzügyi és gazdasági ismereteihez kapcsolódóan nyilvános kutatásokat végez, amelyek alapján szakmai ajánlásokat fogalmaz meg, valamint tananyag- és módszertani fejlesztéseket valósít meg. Az alapítvány - eddigi tevékenységét megtartva - új eszközrendszerrel támogatott, középiskolákba utazó oktatói hálózatot is üzemeltet.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter