Megjelent: 5 éve

Postások egyenruha nélkül - folytatódik a sztrájk

images

Éjfélkor megkezdődött a sztrájk a Magyar Posta értékszállító leányvállalatánál, a JNT-nél. A sztrájkban a budapesti értékszállítási és biztonságtechnikai dolgozók 90 százaléka vesz részt, jelenleg az előírás szerint a szolgálati pihenőben töltik a munkaidejüket. A pénzszállító autók nagy része az JNT udvarán áll.

A délutáni műszakban dolgozók is folytatják a sztrájkot, ami azt jelenti, hogy minden olyan pénzügyi szolgáltatás akadozni fog délutántól, ami a Magyar Postához kötődik, ezen kívül a BKK automatái, az Erzsébet utalványok kiszállítása, illetve előfordulhat, hogy a JNT-vel szerződésben lévő bankok sem jutnak hozzá a pénzükhöz és az értékpapírokhoz.

A sztrájk szervezője az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ), a Munkástanácsok Országos Szövetségének személy- és vagyonvédelmi ágazata.

A Munkástanácsok Országos Szövetsége személy- és vagyonvédelmi ágazatának képviselői, az ÉŐDSZ és annak a JNT-nél működő tagszervezete 2014. december 10-én kezdte meg a tárgyalásokat a munkáltatóval (JNT Security Kft-vel) a 2015. évi bérekről. A tárgyalások eddig nem vezettek eredményre, mert a munkáltató nem tudott érdemi ajánlatot tenni a munkavállalóknak a béreket illetően.

A szakszervezet a kollektív szerződésükben foglaltak alapján a bértárgyalásokat 2015. március 26-án megszakította, és március 27-én megalakította a sztrájkbizottságot.

Ezek után a sztrájktörvény alapján munkáltató a sztrájkbizottsággal megkezdte a tárgyalásokat, de a mai napig nem sikerült megállapodást kötni, mivel a munkáltató ajánlata a munkavállalók számára elfogadhatatlan volt.

A szakszervezet a sztrájk jogszerűségének megállapítása céljából a munkaügyi bírósághoz fordult, amit a bíróság első fokon jogszerűnek ítélt. A munkavállalók és a szakszervezet az egyeztetések folyamán ügyelt arra, hogy a törvényes előírásokat betartsa.

A munkavállalók az április 21-én éjfélkor határozatlan időre meghirdetett sztrájkot mindaddig folyatja amíg, a JNT Kft., mint munkáltató elfogadható béremelést nem hajt végre a 2015. évre vonatkozóan.

A szakszervezeti vezetők az épület előtt várják az újságírókat, hogy beszámolhassanak ez esemény részleteiről és a fejleményekről.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kiakadt a szakszervezet: feljelentésre biztat a BKK

A BKK hivatalos közleményén keresztül hívja fel az utasok figyelmét arra, hogy ha nem illedelmesen viselkedő sofőrrel találkoznak, akkor nyugodtan... Teljes cikk

DK: emelni kell az öregségi nyugdíjminimumon

A Demokratikus Koalíció (DK) közleményében az öregségi nyugdíjminimum emelésére, valamint a nyugdíjszámítás svájci indexálásának... Teljes cikk

730 ezer magyar munkáját vehetnék el a robotok

A 2018-as adatok alapján 164 496 fő dolgozik az automatizálható szakmákban - áll a GVI elemzésében. Teljes cikk